CHP’nin Anayasa Mutabakat Komisyonu’nu dağıtması ve türlü türlü engellemelerine rağmen hükümet 1 Kasım’a ilişkin hazırladığı seçim beyannamesinde vatandaşa en büyük vaadi olan yeni Anayasa’yı hayata geçirmek için düğmeye yeniden bastı. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin başkanlık sistemi için referandum sinyali vermesine, AK Parti’den de olumlu cevap geldi.

İstikrar sürmeli

Başbakan Binali Yıldırım, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yeni Anayasa ve büyük Türkiye’nin olmazsa olmaz adımlarından olan Başkanlık sistemine ilişkin tarihi mesajlar verdi.  Parlamenter sistemin artık Türkiye’yi taşıyamadığını ve sistem değişikliğinin gerekli olduğunu vurgu yapan Yıldırım, hazırladıkları tasarıyı önce Meclis’e, sonra ise millete götüreceklerini dile getirerek, “Son dönem demokrasi tarihimize bakın, tek başına iktidarların olduğu süreler, 50-60, 80-90 buralarda büyüme istikrarla devam ediyor, kalkınma devam ediyor, ticaret, bütçe, milli gelir artmaya devam ediyor ama koalisyonda döneminde bu kazanımlar maalesef heba ediliyor” dedi ve şöyle devam etti:

Millete götüreceğiz

“Onun için sürekli güçlü bir siyasi iradeyi oluşturacak istikrarı kalıcı hale getirecek bir sistem değişikliği Türkiye’nin vazgeçilmez bir ihtiyacıdır. Bugüne kadar anlaşılan başta 60 madde olmak üzere diğer eksik kalan maddeleri de AK Parti Grubu hazırlayacak, Meclis’e getirecek ve Meclis’in onayına sunacak. Meclis ister 367 ile kabul etsin ister 330 ile kabul etsin her iki halde de son onayı millete götüreceğiz.”

FETÖ’yü savunma Kılıçdaroğlu

Yıldırım, diğer yandan mağdur edebiyatıyla FETÖ’cüleri korumak için gece gündüz çalışan CHP lideri Kılıçdaroğlu’na çattı. Kılıçdaroğlu’nu hainler yerine milletin haklarını korumaya davet eden Yıldırım, şunları söyledi: “ Bunlara sahip çıkmak, milletin 15 Temmuz’da ortaya koyduğu bu kahramanlığa karşı en büyük saygısızlık. Bu ülkeyi yıkmak isteyenlere, bu milletin geleceğini karartmak isteyenlere arka çıkmak hiçbir şekilde, hiçbir şeyle izah edilemez. Yol yakınken Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu yanlıştan dönmesini bekliyorum.”

Başbakan Binali Yıldırım, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda, CHP’nin FETÖ’yü korumaya yönelik adımları, terörle mücadele ve başkanlık sistemine ilişkin olarak çarpıcı mesajlar verdi. Başbakan Yıldırım, Türkiye’ye işgal girişiminde bulunan, 241 vatan evladını şehit eden alçak FETÖ’yü savunmanın millete ihanet olduğunun altını çizerek, “Hiç kusura bakmasınlar, bu yaptıkları bu asil millete en hafifinden haksızlıktır, siyaseten abesle iştigaldir. CHP’nin ‘mağduriyet edebiyatı’ üzerinden sürdürdüğü söylemin ne kadar sıkıntılı olduğu açıktır. Bu söylem, FETÖ’nün yeni bir oyunudur, CHP’nin bu oyuna alet olması üzüntü verici” diye konuştu.

“Koalisyonlar tarih olmalı”

Başbakan Yıldırım, MHP lideri Bahçeli’nin yeni anayasanın daha fazla bekletilmeyip, milletin önüne sunulması yönünde yaptığı çağrıya da olumlu yanıt verdi. Parlamenter sistemin artık Türkiye’yi taşıyamadığını ve sistem değişikliğinin gerekli olduğunu vurgu yapan Yıldırım, hazırladıkları tasarıyı önce Meslis, sonra ise millete götüreceklerini dile getirerek, “Son dönem demokrasi tarihimize bakın, tek başına iktidarların olduğu süreler, 50-60, 80-90 buralarda büyüme istikrarla devam ediyor, kalkınma devam ediyor, ticaret, bütçe, milli gelir artmaya devam ediyor ama koalisyonda döneminde bu kazanımlar maalesef heba ediliyor” dedi ve şöyle devam etti:

“Millete götüreceğiz”

“Onun için sürekli güçlü bir siyasi iradeyi oluşturacak istikrarı kalıcı hale getirecek bir sistem değişikliği Türkiye’nin vazgeçilmez bir ihtiyacıdır. Bu sadece istikrar için değil Türkiye’nin birliğinin, beraberliğinin kardeşliğinin de sağlamlaşarak devamı açısından elzemdir, muhakkak yapılması gerekir. Bugüne kadar anlaşılan başta 60 madde olmak üzere diğer eksik kalan maddeleri de AK Parti Grubu hazırlayacak, Meclis’e getirecek ve Meclis’in onayına sunacak. Meclis ister 367 ile kabul etsin ister 330 ile kabul etsin her iki halde de son onayı millete götüreceğiz”

Editör: TE Bilisim