Perşembe günü PKK terör örgütüne yönelik tarihin en büyük operasyonlarından birine imza atılmış, terör eş başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 9 Kandil sözcüsü tutuklanmıştı. Türkiye’ye yapılan terör saldırılarına sessiz kalan, FETÖ’nün işgal girişimini alenen destekleyen, teröristlere kapıları ardına kadar açan Avrupa ise kendisine yakışır şekilde terör koruyucusu pozisyonuna bürünmüş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete alçakça hakaretlerle hedef almıştı. Bu bağlamda Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa Parlamentosu’nun kırmızı çizgisi çilen küstah başkanı Martin Schulz ile telefon görüşmesi yaptı. Konu, Türkiye- AB ilişkileri ve AB’nin terör destekçilerine yaptığı sözcülüktü.

Hukuk işliyor

Avrupa’daki bazı çevrelerin yanlış ve eksik bilgilerden hareketle, bazı temelsiz ön yargılarla Türkiye hakkında talihsiz beyanatlarda bulunduklarını, yargının bağımsız olduğunu ve işlemlerini kuvvetler ayrılığı ve hukukun üstünlüğü ilkesi çerçevesinde gerçekleştirdiğini anlatan Yıldırım, ülkenin halihazırda başta PKK ve FETÖ olmak üzere eli kanlı terör örgütleriyle mücadele ettiğini ve terörün vatandaşları hedef almaya devam ettiğini kaydetti.

Mahkemelere saygı duyun

AB’nin arka çıktığı PKK’nın daha önceki gün Diyarbakır’da sivilleri ve polisleri katlettiğini hatırlatan Yıldırım, bu hain terör şebekelerine destek verenlerin, her kim olursa olsun, yargı sürecinden bağışık olmalarının hiçbir hukuk devletinde mümkün olmadığını, bu bağlamda bağımsız mahkemelerce alınacak kararlara herkesin saygı duyması gerektiğini vurguladı.

Sizden rahatsızız

Başbakan Yıldırım, ayrıca Türkiye’deki gelişmelerin Avrupa kamuoyuna çarpıtılarak yansıtılmasından ve teröre destek verenlere Avrupa’da bazı siyasi çevrelerce arka çıkılmasından kamuoyunun büyük rahatsızlık duyduğunu dile getirdi.

Ezber söylemler

Schluz ise Türkiye Avrupa Parlamentosu açısında önemli bir müttefik olduğunu, bu doğrultuda gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve işbirliğinin artırılması gerektiğine dikkat çekerek, ezber söylemlerine bir yenisini daha ekledi.

Editör: TE Bilisim