Fethullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişimine karşı Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle sokaklara çıkıp, tanklara, silahlara, uçaklara karşı göğsünü siper eden kahraman vatandaşlar, vatan nöbetinin 23. Gününde Yenikapı’da düzenlenen “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”ne akın etti. Sabahın ilk saatlerinden itibaren, toplu taşıma araçları, otobüsler ve gemilerle meydana akın eden 5 milyon kişi Türk bayrakları, birlik ve beraberlik mesajları, kardeşçe haykırışlarıyla Türkiye’nin geleceğine, istiklaline kast eden tüm ihanet şebekelerine meydan okudu.

İstiklal marşıyla başladı

Tarihi miting Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin alana gelişinin ardından okunan İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

Çanakkale ruhu canlandı

Alkış tufanı ile sahneye çıkan Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz’da kazanılan tarihi zaferi Yenikapı’da taçlandıran 5 milyon vatandaşa karşısında tarihi mesajlar verdi. Konuşmasının başında Türkiye’nin 4 bir yanına selam gönderen Başbakan, 15 Temmuz’da Çanakkale ruhunun yeniden canlandığını ifade ederek, “Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda destan yazan bu millet, aynı ruhla 15 Temmuz destanını da yazdı. 15 Temmuz, ikinci Kurtuluş Savaşı’dır” dedi ve şöyle devam etti:

Daha da güçleneceğiz

“Allah’a hamdolsun, toprağın altında şerefiyle yatan şehitlerimiz sayesinde bugün bu topraklarda şerefimizle, bağımsızlığımızla, kardeşliğimizle bir olarak, beraber olarak yaşıyoruz. Güya Türk askeri kılığına girip topraklarımızı işgal edeceklerdi, sanki bu milletin iradesini çalacaklardı. Allah şerleri hayra çevirir, bizi öldürmeyen her darbe bizi daha da güçlendirir.”

Feto hesap verecek

Başbakan, ayrıca 239 vatandaşın katili darbeci FETÖ’nün elebaşı Gülen’in iade sürecine de değindi. ABD’nin söz konusu alçağı Türkiye’ye teslim edeceğini söyleyen Başbakan Yıldırım, “15 Temmuz gecesini milletimize zehir eden terör örgütü lideri Feto, Türkiye’ye gelecek hesabını verecektir” mesajını verdi. Yıldırım, ayrıca hain örgüte mensup tüm teröristlerin Türkiye’den temizleneceğini aktardı.

Türkiye’nin kalbini nişan aldılar

15 Temmuz darbe girişiminin ilk dakikalarında Başbakan Binali Yıldırım’ı arayıp, destek sözü vererek büyük takdir toplayan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasıyla da beğeni kazandı. 15 Temmuz darbe girişimini değerlendiren MHP lideri, FETÖ’nün elebaşı Gülen’i hoca görünümle terörist olarak tanımladı. Alçak örgütün Türkiye’nin kalbine nişan aldığını belirten Bahçeli,“ Alim ve hoca görünümlü bir terörist, sığındığı Pensilvanya’dan getirdiği beddua seanslarıyla, nefret söylemleriyle, öfke nöbetleriyle cinayet örgütüne Türkiye’ye ‘vur’ emri verdi. Haçlı emellerinin taşıyıcılığını yapan FETÖ, Türkiye’nin kalbine nişan aldı” dedi.

Millet yenilmez

Darbe girişimine direnen vatandaşlara teşekkürlerini sunan Bahçeli,  Türkiye’nin birlik olduğu sürece mağlup edilemeyeceğinin altını çizerek, “Bahtiyarım çünkü Türkiye’mizin şahlanışını gururla izliyorum. Mutluyum çünkü millet burada, irade burada, inanç burada. Bükülmez bilek, eğilmez baş, yenilmez milli kudret burada, bu meydandadır” diye konuştu.

Tarihin en kanlı darbe girişimi

Bahçeli’nin ardından söz alan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise  15 Temmuz’un en kanlı darbe girişimi olduğunu ifade etti. Terörist eylemde bayrağı yere düşürmeyen kahramanlar için başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:  “240 şehidimiz var, 240 aslanımızı toprağa verdik, 240 demokrasi şehidimize Allah’tan gani gani rahmet diliyorum. Onlar bizim demokrasi tarihimizdeki altın sayfalarda yerlerini aldılar. Onları unutmayacağız ve unutturmayacağız, demokrasinin kahramanlarıdır onlar.”

Güzel günler yakın

Püskürtülen 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye’nin toplumu ve siyasetine sağladığı kazançları yorumlayan CHP lideri,  uzlaşının devam etmesiyle ülkeyi güzel günlerin beklediğini ifade ederek,  “Artık 15 Temmuz’un bir özelliği var; 15 Temmuz bir uzlaşma kapısı araladı bize. 15 Temmuz’da artık yeni bir Türkiye vardır. Eğer biz bu gücü, bu uzlaşma kültürünü daha da ileriye taşıyabilirsek, çocuklarımıza güzel bir Türkiye’yi hep birlikte bırakmış olacağız” değerlendirmesinde bulundu.

FETÖ’cü hainler asker değil

Tüm Türkiye’nin pür dikkat kesildiği mitingde bir ilkte yaşandı.  Mitingde konuşan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar tarihe geçti.  Akar’ın mesajları da tarihiydi. Oldukça duygulu olduğu gözlenen Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri ile 239 vatandaşı şehit eden alçak FETÖ’cülerin birbirinden ayrı olduğuna vurgu yaptı. Milletin kahramanca vatanını koruduğunu söyleyen Hulusi Paşa, “Asil milletimizin gözünü budaktan esirgemeden, canı pahasına, milli iradenin hakimiyeti için gösterdiği kahramanlık her türlü takdirin üzerindedir” şeklinde konuştu.

Milletin emrindeyiz

TSK’nın tüm birimleri ile milletin emrinde olduğunu söyleyen Akar, şu ifadeleri kullandı: “Hakimiyet milletindir düsturu bizim en temel anlayışımızdır. Milletimizin bağrından çıkan, ölürsem şehit kalırsam gazi anlayışıyla görev yapan TSK tüm personeliyle demokratik hukuk sistemi içinde devletimizin ve yüce milletimizin emrinde ve görevinin başındadır”

Emniyet Yenikapı’da kuş uçurtmadı

Miting alanında görev yapan İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı 15 bin polis adeta kuş uçurmadı. Denizden sahil güvenlik ve deniz polisi tarafından botlarla, havadan ise 2 helikopter ile emniyet ekiplerine destek verdi. Diğer yandan Vatandaşların geliş ve gidiş için kullanacağı otobüs durakları, metro, Marmaray giriş ve çıkışları ile iskelelerde de güvenlik önlemleri alındı.

Yüzerek mitinge geldi

Yenikapı’ya ulaşmak isteyen vatandaşlar için toplu taşıma araçları, vapurlar ve otobüsler yetersiz kalırken, bir vatandaş miting alanına ulaşmak için farklı bir yol istedi. Elinde Türk bayrağı görülen kişi, yüzerek karaya çıktı, görenleri şaşırttı.

Allah’a hamdolsun

Mitingde, FETÖ’nün darbe girişimi sırasında yaralanan Orçun Şekercioğlu da konuşma yaptı.  Darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısının ardından gittikleri 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yaralandığını anlatan Şekercioğlu, “15 Temmuz darbe girişiminin ardından milletimize bu aydınlık günleri göstererek bizi bir araya getiren Rabbimize hamdolsun” dedi. Diğer yandan Diyanet İşleri Mehmet Görmez’de 15 şehitleri için dua etti.

Dünyaya gücümüzü gösterdik

Türkiye’nin dünyaya “millet olmayı” gösterdiği mitingde ünlü sanatçılarda hazır bulundu.  Tarihi buluşmaya katılan sanatçılar arasında Kenan İmirzalıoğlu, Kıvanç Tatlıtuğ, Zafer Algöz, Yılmaz Erdoğan, Kenan Doğulu, Yavuz Bingöl, Özcan Deniz, Demet Akbağ gibi isimler yer aldı. Alanda konuşan oyuncu Kenan İmirzalıoğlu Türkiye’nin gücünü dünyaya yeniden gösterdiğini ifade ederek, “15 Temmuz’da kim olduğumuzu yeniden hep beraber gördük ve o gece inanılmaz duygular yaşadık” diye konuştu.

Kahraman resimleri metroya asıldı

Alçak FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen 239 kahramanın resimleri Yenikapı Metro İstasyonu’na portreler halinde asıldı. Resimleri gören vatandaşlar duygu dolu anlar yaşarken, şehitlere minnettarlıklarını dile getirdi.

Editör: TE Bilisim