Diriliş Postası Muhabiri Yunus Kök

Türkiye’nin milli güvenlik sorunu olarak gördüğü PKK’nın Suriye kolu YPG’ye ilk olarak 2014 yılında silah yollamaya başlayan ABD, aradan geçen yıllara rağmen tutumunda değişikliğe gitmedi. DEAŞ’la mücadele adı altında örgütü ekonomik ve lojistik olarak donatan Obama yönetiminin yerine gelen Trump yönetimi de YPG’ye on binlerce TIR silah ve mühimmat gönderdi. Ekim ayında Suriye’nin Fırat’ın doğusunda kalan kısmında başlatılan Barış Pınarı Harekatı terör örgütü PKK/YPG’nin bu bölgede ki silah depolarının imha edilmesini sağladı.TSK tarafından oluşturulan Güvenli Bölge’de örgütün bırakıp kaçtığı binlerce ABD yapımı silah ele geçirildi.

TÜRK HALKI MÜTTEFİKLİĞİ SORGULUYOR

ABD ile yaşanan gerilime ilişkin 30 büyükşehirde bir anket çalışması yapıldı. MAK tarafından yapılan ankette halka yöneltilen “Son gelişmeleri de dikkate aldığımızda ABD’nin halen Türkiye’nin müttefiki / dostu olduğunu söyleyebilir miyiz?” sorusuna %88 gibi büyük bir çoğunluk ‘Hayır’ yanıtını verdi.

Anketten çıkan bu sonuç FETÖ ve terör örgütü PKK/YPG’ye açıktan destek veren ABD’ye halktan da yoğun tepki geldiğini gösteriyor.

Editör: TE Bilisim