Adalet Bakanı Gül, vatandaşların huzurunu bozmak isteyen terör örgütü ve illegal güçlere karşı köklü bir mücadele ortaya koyulduğunun altını çizerek, “FETÖ, PKK, YPG, DEAŞ ve diğer bütün terör örgütleriyle mücadele verirken bir amacımız var, o da ülkemizin birliği, vatandaşlarımızın huzuru ve güvenidir.” ifadelerini kullandı.

Bakan Gül, Emniyet Genel Müdürlüğü Anıttepe Yerleşkesinde düzenlenen “Araç Sicil ve Tescil İşlemlerinin Türkiye Noterler Birliğine Devir Töreni”ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Gül, yeni düzenlemeye ilişkin yönetmeliğin bugün Resmi Gazete’de yayımlandığını belirterek, hükümetin eylem planında yer alan bir uygulamayı daha vatandaşların hizmetine sunmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Ruhsatlar vatandaşlara noter tarafından verilecek

Araç sicil ve tescil işlemlerinin yeni düzenlemeyle noterlerde yapılacağını vurgulayan Gül, ruhsatların vatandaşlara noterler tarafından verileceğini söyledi.

“Yeni uygulamayla işlemler hızlı bir şekilde yapılacak”

Adalet Bakanı Gül, yeni uygulamayla vatandaşların işlemlerinin hızlı şekilde yerine getirileceğini ve emniyetin iş yükünün de azalacağını bildirdi.

Noterlerin bin 931 yerde hizmet verdiğine dikkati çeken Gül, noterlik müessesinin esasının, toplumsal uzlaşı kültürünü ortaya koymak olduğunun altını çizdi.

“Köklü bir mücadele ortaya koymaktayız”

Vatandaşların huzurunu bozmak isteyenlere karşı köklü bir mücadeleyi ortaya koyulduğunu belirten Bakan Gül, “Bugün güvenlik güçlerimizle, yargı mensuplarımızla, devletimizin her birimiyle ülkemizdeki bütün vatandaşlarımızın huzuru, güvenliği için çalışmalarımızı büyük bir kararlılıkla sürdürüyoruz. FETÖ, PKK, YPG, DEAŞ ve diğer bütün terör örgütleriyle mücadele verirken bir amacımız var, o da ülkemizin birliği, vatandaşlarımızın huzuru ve güvenidir. Hem Zeytin Dalı Harekatı’nı yapar, teröristle mücadele ederiz hem de vatandaşlarımızın huzuru ve rahatlığı için neler yapmamız gerekirse o adımları atarız.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim