14 Ağustos 2001 tarihinde, şiir okuduğu için cezaevine atılan Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan AK Parti, ekonomik krizin yaşandığı, IMF sömürüsünün zirveye ulaştığı, kepenklerin kapandığı Türkiye’de kurtuluşun ve istikrarın umudu olarak 3 Kasım 2002 tarihinde iktidar oldu.  E-muhtıralar,  kapatma davaları, 367 krizleri, Gezi olayları, FETÖ’nün 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimine millet ile birlikte karşı koyan ve Türkiye’nin istiklalini kurtaran AK Parti dün 15 yaşına girdi. Bu kapsamda partinin Genel Merkezi’nde sade bir kutlama yapıldı.

Kurdeleyi başbakan kesti

Başbakan Binali Yıldırım, etkinlikler kapsamında Genel Merkez’de, “AK Parti’nin 15 Yıllık Demokrasi Yolculuğu” adlı fotoğraf sergisinin açılışını yaptı. Serginin hazırlanmasında emeği geçen tanıtım ve medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve ekibine teşekkürlerini ileten Yıldırım, “Hayırlı uğurlu olsun.” diyerek kurdeleyi kesti.

Unutulmazlar sergisi

Ardından Yıldırım ve beraberindekiler AK Parti’nin 15 yıllık siyasi hayatını anlatan fotoğraf sergisini gezdi. Sergide, “Gezi Parkı” olayları, 17-25 Aralık darbe girişimi ile Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişiminde yaşananlara ilişkin fotoğraflar da yer aldı. Diğer yandan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım, PTT Genel Müdürlüğünce bastırılan “AK Parti’nin Kuruluşunun 15. Yılı” konulu anma pulunu imzaladı. Ayrıca Sinevizyon gösterisiyle AK Parti’nin 15 yıllık öyküsü anlatılacak

Nice ak yıllara

Başbakan Yıldırım, 15. Kuruluş yıl dönümüne ilişkin olarak hazırlanan anı defterine yazdığı mesajında, AK Parti’nin tarihe altın harflerle yazılan bir hareket olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı. “Bugün 14 Ağustos 2016, milletin partisi AK Parti 15 yaşında. 15 yıl önce liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde kutlu yolculuğa çıkan AK Parti, bugün birçok başarılı hizmeti yapmış olmanın haklı gururunu yaşıyor. 15 yıla 11 seçim sığdıran ve her seçimde başarısına başarı katan partimiz, üstüne üstlük 15 Temmuz darbe girişimini de başarıyla bastırarak adını demokrasi tarihine altın harflerle yazdırmıştır. Tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Nice ak yıllara birlikte…”

Editör: TE Bilisim