Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’te bulunan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen “Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Mitingi”nde Türk bayrakları ile kendisini coşkuyla karşılayan binlerce vatandaşa hitap etti. Erdoğan yine tarihi mesajlar verdi.  20 Ağustos’ta 54 kişinin şehit olduğunu terör saldırısıyla ilgili baş sağlığı mesajını yineleyen Erdoğan, “Bir çocuğu kullanarak insanları katleden bu caniler akıttıkları kanda mutlaka boğulacaklardır” diye konuştu.

Onları bulacağız

Türkiye’nin üst aklın taşeronlarının alçak saldırıyla diz çökmeyeceğini belirten Erdoğan,  şer odaklarının tamamının temizleneceğini kaydederek, “Biz kimseye boyun eğer miyiz? Namerde boyun eğer miyiz, eğmedik ve eğmeyeceğiz. Gaziantep PKK’ya boyun eğdi mi? DAEŞ saldırdı, boyun eğdi mi? Nerede olurlarsa olsunlar. Onların da inlerine gireceğiz. Onları da neredelerse çıkartacağız” ifadelerini kullandı.

Hepsi temizlenecek

Terörle mücadele ve Fırat Kalkanı operasyonuna değinen Cumhurbaşkanı, operasyonların genişleyebileceğinin altını çizerek, şunları söyledi: ” DAİŞ’in Suriye ve Irak’tan temizlenmesi için yürütülen çalışmalara her türlü katkıyı vereceğiz. Cerablus’ta bunun için varız, Başika’da bunun için varız. Gerekirse diğer bölgelerde de aynı şekilde sorumluluk üstlenmekten kaçınmayacağız. PYD denilen bölücü örgütün Suriye kolu hususunda da aynı kararlılığa sahibiz. Bu terör örgütünün de kökünü kazıyana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz.” 

Meclis’e idam çağrısı

Diğer yandan Erdoğan konuşmasına devam ederken, 15 Temmuz’da FETÖ’cü darbecilere direnen vatandaşlar idam cezasının gelmesi yönünde sloganlar attı. Erdoğan ise, idam cezasının Meclis’ten geçmesi halinde kararı onaylayacağı ifade ederek, Meclis’i şu sözlerle göreve çağırdı: ”Bu konuda kararı verecek olanlar milletvekilleridir. Karar önüme geldiğinde de ben bu kararı onaylarım. Bir taraftan darbe girişiminde 241 evladımız şehit olacak, burada 54. Bunca insanımız öldürülecek, öldürülenler elini kolunu sallayarak gezecek veya cezaevlerinde beslenecek. Bugün dünyanın büyük bir çoğunluğunda idam cezası hala var” mesajını verdi.”

Editör: TE Bilisim