Sabri İşbilen/Diriliş Postası

15 Temmuz’da üst aklın talimatıyla Türkiye’yi 5 parçaya bölmeye çalışan, 249 vatan evladını vahşice şehit eden, Meclis’i bombalayan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast girişiminde bulunan, TSK emir-komuta zincirini rehin alan FETÖ’cü darbecilerin mahkemelerdeki “Alçak” tavırları iyice sabırları taşırdı. Bu bağlamda, Silivri’de görülen 15 Temmuz ana darbe davasına devam edildi. 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, 15 Temmuz’da Kartal Köprüsü ve Samandıra gişelerini işgal ettiren, 23. Motorlu Piyade Alay Komutanı FETÖ’cü Ömer Faruk Özköse ve kendini gizlemek için kılı kırk yaran hain Hava Harp Okulu Komutanı darbeci Tümgeneral Fethi Alpay savunmalarını yaptı.

OBAMA’DAN SONRA MI ÖĞRENDİN?

Özköse, suçu sabit olmasına rağmen 22 yıl boyunca vatana ihanet edecek hiçbir eylemde bulunmadığını, asrın en alçak terör örgütü FETÖ üyesi olmadığını iddia etti. Alaydan askerleri, FETÖ’cülerin 15 Temmuz’da uydurduğu “Terör tehdidi” bahanesi ile çıkardığını söyleyen Özköse’nin, tiyatrosu hakim ve şehit yakını avukatlarının sorularıyla bitti. Avukatlar, “Darbeye karşıyım” ifadesiyle masumiyet pozu veren Özköse’ye, “Neden kışla dışına çıktınız? Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarını duymadınız mı? Niye saat 4’e kadar köprüdeydiniz? Obama’dan sonra mı darbeyi öğrendiniz?” sorusunu yöneltti. Özköse, soru karşısında kekeledi, yanıt veremedi, suçunu alenen kabullenmiş oldu.

Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Fethi Alpay da klasik FETÖ’cü taktiğini uyguladı. “Yurtta Sulh Biziz” isimli FETÖ elebaşlarının bulunduğu WhatsApp grubuna kendi rızası ile girmediğini, FETÖ kumpası ile karşı karşıya kaldığını iddia eden Alpay’ın sulandırma operasyonu da 14 Temmuz’daki sır toplantının detaylarıyla ortaya çıktı.

Alpay, 14 Temmuz’da saat 20.00’de FETÖ’cü Tuğgeneral sıkıyönetim listesinde MİT Müsteşarı gözüken hain Gökhan Sönmezateş ve karacı rütbeli darbecilerle toplantı yaptığını inkâr etmeye çalıştı.

Lakin belgeler aksini ispat etti. Böylece, FETÖ’cü darbecilerin “FETÖ’cü değiliz, FETÖ bize kumpas kurdu, darbeye karşıyız” kelimeleri üzerinden kurguladığı ifade stratejisi çöktü.

Editör: TE Bilisim