12. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı’nda inceleme ve denetlemelerde bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, terörle mücadele konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

‘ET VE TIRNAK GİBİYİZ’ VURGUSU

Milli Savunma Bakanı Akar, sadece teröristlerin Türkiye’nin hedefi olduğunun altını çizerek, bazı alçakların fitneyle fesatla hile yapmaya çalıştıklarını belirtti. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hedefinde hiçbir zaman Kürt vatandaşların olmadığına vurgu yapan Bakan Akar, ‘Kürtler bizim kardeşimizdir. Et ve tırnak gibiyiz.’ ifadelerini kullandı. Bebek katili terör örgütü PKK’nın asla Kürt vatandaşlarımızın temsilcisi olamayacağına vurgu yapan Milli Savunma Bakanı Akar, verilen mücadelenin FETÖ, PKK/YPG ve DEAŞ teröristleri ve bunların uzantılarına karşı olduğunu kaydetti. Özellik Batı basınında bunun çarpıtılmaya ve istismar edildiğini dile getiren Bakan Akar, PKK’lı teröristlere karşı verilen mücadelenin ‘Türk-Kürt mücadelesi’ gibi pazarlanmaya çalışıldığına dikkat çekerek bu faaliyetlerin bir alçaklık olduğunu vurguladı. Akar, böyle bir durumun asla söz konusu olmayacağını ifade etti.

‘LAMI CİMİ YOK TALİMAT GELİNCE YAPACAĞIZ’

Hudut güvenliğinden vazgeçilmeyeceğine vurgu yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, hiçbir şekilde egemenlik ve bağımsızlıktan taviz verilmeyeceğinin altını çizdi. Milli Savunma Bakanı Akar, hak ve hukukun asla çiğnetilmediğine dikkat çekerek, öte yandan kimsenin toprak bütünlüğünde Türkiye’nin gözü olmadığının altını çizdi. Başta Suriye olmak üzere Irak ve tüm komşu devletlerin toprak bütünlüğüne saygı duyulduğunu dile getiren Bakan Akar, 82 milyonun rahatını, huzurunu, güvenliğini sağlamak bakımından da hiçbir şekilde Türkiye’nin güneyinde, Suriye’nin kuzeyinde bir terör koridoruna asla müsaade edilmediğinin altını çizdi. Münbiç ve Fırat’ın doğusu meselelerinin masada olduğunu aktaran Akar, bu konular hakkında gerekli çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğüne değindi ve hazırlıkların tamam olduğunun bilgisini kaydetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı kapsamında yeri ve zamanı geldiğinde gereğinin yapılacağını bildiren Akar, bundan kimsenin şüphe etmemesi gerektiğini söyledi. Bu operasyonların yapılacağını ve ‘lamı cimi’ olmadığını ifade eden Akar, Türkiye’nin güvenliğinin hiçbir şekilde tehlikeye atılmayacağının ve taviz verilmeyeceğinin altını çizdi.

Editör: TE Bilisim