Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Meclis’teki Grup Toplantısı’nda konuştu. Başbakan’ın gündeminde PKK’lı teröristlerin AK Parti’li başkanlara yönelik suikastleri, CHP’nin FETÖ’yü kollama çalışmaları ve Suriye’deki terör yapılanmaları vardı. Başbakan Yıldırım, son 3 günde 2 AK Parti başkanın PKK tarafından kalleşçe şehit edildiğini hatırlattı. Hiçbir gücün Türkiye’yi ve milleti tehdit edemeyeceğini, tüm terör örgütlerinin kökü kazınana kadar mücadelenin süreceğini ifade eden Başbakan, “Sizin tehditleriniz bize sökmez. Sizin tehditleriniz bu millete sökmez. Bu millet, bin yıllık tarihinde esaret nedir görmedi, size mi pabuç bırakacak. Türkiye, bölgede etrafında yaşanan istikrarsızlıklara karşı istikrar adası olmaya devam ediyor” dedi ve şöyle devam etti:

“Bir karış toprak vermeyiz”

“Bir yandan kalkınmamızı, halkımızın geleceğine yönelik çalışmalarımızı sürdürürken bir yandan da PKK, DEAŞ, FETÖ gibi küresel terör örgütlerine karşı amansız mücadele ediyoruz. Amacımız, ülkemizin geleceğini karartmaya çalışan mihraklara fırsat vermemek. Allah’a şükür bu mücadelede millet bizimle beraber. Millet diyor ki ‘Sonuna kadar gidin. Asla gevşemeyin.’ Ne Doğu’nun ne Güneydoğu’nun ne de 780 bin kilometrekare vatan toprağının hiçbir karışını bu alçak terör örgütlerine bırakacak değiliz.”

“Gerekeni yaparız”

Yıldırım, Türk Ordusu’nun 24 Ağustos’ta Fırat’ın batısındaki DAEŞ ve PKK unsurlarının temizlenmesi, Suriye’nin bütünlüğünün korunması ve güvenli bölge için başlattığı Fırat Kalkanı Hârekatı’nın uzanacağı noktası duyurdu. Başbakan, ABD destekli PKK tarafından işgal edilen Fırat’ın doğusunu işaret ederek,”Fırat’ın batısı diyoruz ama, eğer terör eylemleri Fırat’ın doğusunda da devam ederse orası için de gereğini yaparız” ifadelerini kullandı.

“Asıl mağdur millet”

Yıldırım, FETÖ ile mücadeleyi “Mağdurlar ordusu” söylemiyle sekteye uğratmak isteyen CHP’yi bir kez daha uyardı. Asıl mağdurun millet olduğunu vurgulayan Yıldırım, teröristlerin hesap vereceğini vurgulayarak, “Bir süredir bakıyoruz, ülkemizin 15 Temmuz’da atlattığı badireyi es geçmeye başladılar. Ülkenin içinde bulunduğu tehlikeyi es geçiyor anamuhalefet partisi. Sabah akşam mağduriyet üzerinden kafa karıştırmaya devam ediyorlar. 15 Temmuz’un asıl mağduru şehitlerimizin aileleridir, gazilerimizdir; istiklali, istikbali, devleti, bayrağı tehdit edilen 79 milyon vatan evladıdır” diye konuştu.

“FETÖ ile CHP ortak çalıştı”

Yıldırım, FETÖ ile CHP’nin ilişkisine de dair çok çarpıcı ifadeler kullandı. CHP’nin 17-25 Aralık darbe girişiminden itibaren FETÖ ile işbirliği yaptığını söyleyen Yıldırım, iddalarını şöyle delillendirdi: 17 Aralık sonrası yerel seçimler vardı, ben İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak kampanya yaptım. O kampanyada o bacılar, o abiler, o ablalar CHP’lilerle kol kola kendilerini parçalarcasına nasıl da kampanya yaptılar, buna bizzat şahidim” bilgisini paylaştı.

Editör: TE Bilisim