Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF), Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) hakkında ilginç bir açıklama geldi. IMF, hem Türkiye’nin kendilerinden mali destek talebinde bulunmadığını, hem dee Türkiye için bir teklif hazırladıklarını duyurdu.

KENDİ KİRLİ PLANLARI

ABD’nin, FETÖ ve PKK adına suç işlediği gerekçesiyle 35 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan casus papaz Andrew Craig Brunson üzerinden açtığı ekonomik savaşa karşı Türkiye ekonomisi ayakta kalmayı başardı. Ekonominin iyi giişata rağmen IMF, makroekonomik konumun istikrara kavuşmasının sağlanması gerektiği açıklamasında bulundu.

IMF Sözcüsü Gerry Rice, Türkiye ekonomisiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye’ye daha önce de söylediğimiz gibi piyasadaki istikrarsızlığın ışığında yetkililerin makroekonomik istikrarı teşvik etmek ve dengesizlikleri azaltmak için sağlam ekonomi politikalarına olan açık bağlılığı göstermekten fayda sağlayacağını düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE MALİ DESTEK TALEBİNDE BULUNMADI

Yapılan açıklamada, “Bunun kritik bir parçası, bunu daha önce de belirttik. Fiyat istikrarını sağlama görevini sürdürmek için Merkez Bankası’nın tam operasyonel bağımsızlığını sağlamak olacaktır. Şunu da açıklıkla söylemek gerekir ki Türkiye’den IMF’den mali destek talebinde bulunmadı” denildi.

Editör: TE Bilisim