Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen 11. Büyükelçiler Konferansı’nda gündemdeki sıcak konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

“Strateijk değil, ticari bir tercih”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “S-400’lerin NATO’ya ve F-35’lere zarar vereceğine dair hiçbir somut veri yoktur. Kimse kimseyi aldatmasın. S-400’ler meselesinde Türkiye güvenliğiyle ilgili stratejik değil, tamamen ticari bir tercihte bulunmuştur” dedi.

“Güney’deki kanser hücresi…”

Türkiye’nin kendini emniyette hissetmesi için güney sınırındaki kanser hücresinin ortadan kaldırılması gerektiğini ifade eden Erdoğan, “Güney sınırımızda adeta kanser hücresi gibi büyüyen, müttefiklerimizin ağır silahları ile büyütülen yapı ortadan kalkmadıkça Türkiye kendini emniyette hissedemez.” şeklinde konuştu.

ABD’ye FETÖ çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Amerika’dan, gerek FETÖ elebaşılarının ülkemize iadesi gerek PKK/YPG terör örgütünün silahlandırılmasına son verilmesi konularında net adımlar bekliyoruz.” ifadelerini kullanarak ABD’ye seslendi ve “NATO müttefikimiz ve stratejik ortağımız ABD’den gerçek bir müttefike yaraşır adımlar atmasını bekliyoruz.” dedi.

Fırat’ın doğusuna yeni harekat!

Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Pençe Harekatlarıyla elde edilen başarıya vurgu yapan Erdoğan, “Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla başlattığımız süreci inşallah çok yakında farklı bir aşamaya geçireceğiz. PKK denen çıbanbaşını Irak topraklarından kopartıp atmakta kararlıyız.” dedi.

Editör: TE Bilisim