Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM’deki Grup Toplantısı’nda tarihi mesajlar verdi. Yıldırım’ın gündeminde FETÖ ile mücadele ve Suriye’nin özgürleştirmesi için başlatılan Fırat Kalkanı Harekâtı vardı. Başbakan, FETÖ’nün CHP ve HDP’nin, AK Parti’deki siyasi ayağının korunduğu, kriptolara kimsenin dokunmadığı yönündeki iddialara cevap verdi. Yıldırım, bu iddiayı ortaya atanların FETÖ ile aynı dili konuşup, alçak örgüt ile verilen mücadeleyi baltalamaya çalıştığını ifade ederek, şunları dile getirdi:

“Partimize fitne sokuyorlar”

“FETÖ’nün vücuda giren bir zehir gibi her yere ulaşabilen, her yere sızabilen, her yere nüfuz edebilen fitne söylemlerine karşı da çok dikkatli olmanızı istiyorum. Hiç kimse FETÖ’nün oyununa gelmesin. FETÖ, diğer partilerle birlikte, AK Parti teşkilatları içinde de tereddütler ortaya çıkarmak, kendisine karşı yürütülen mücadelenin kararlılığına gölge düşürmek için her türlü hileye, yalana, dolana başvuruyor. Neymiş, alt düzeydeki FETÖ’cüler tasfiye edilirken, siyasi gücü ve konumu olanlar korunuyormuş. Bu ifade fitnenin ta kendisidir. Bu tür ifadelerin peşinden gidenler, FETÖ’nun kündesine geldiklerini asla unutmasınlar.”

“Hepsini temizleyeceğiz”

Başbakan Yıldırım, Türk Ordusu’nun 24 Ağustos’tan bu yana sürdürdüğü Fırat Kalkanı Harekâtı’nın geleceği ile ilgili de önemli tespitler yaptı. Yıldırım, Türkiye’nin, müttefiklerin uzun süredir teklif ettiği güvenli bölgeyi kendi imkanlarıyla oluşturacağını belirterek, “El-Bab ve Kuzeyi’ndeki bütün bölgeyi 5 bin kilometre karelik alanı her türlü terör unsurundan DEAŞ, PYD, YPG gibi unsurlardan temizleyinceye kadar bu harekat kesintisiz devam edecek” dedi.

“PKK’yı Cerablus’a gömeriz”

Yıldırım, Türkiye’ye verdiği söze rağmen PKK’yı Fırat’ın batısında tutan ABD’ye de ateş püskürdü. Türkiye’nin milli güvenliğini sağlamak adına her türlü tedbiri alacağını aktaran Başbakan, bölgede tek bir PKK’lı unsurun bile kalmayacağını söyleyerek, “Münbiç, terör unsurlarından boşaltılmış değil. Binbir türlü yalanla, dolanla, çekilmeyi gerçekleştirmiyorlar. Türkiye olarak biz bu konuda kararlıyız. Gerektiği anda PYD ve YPG’yi de zorla Cerablus’tan atmasını da biliriz” mesajını verdi.

Suriye’yi böldürmeyiz

Yıldırım, Suriye ve Irak’ın terör örgütleri arasında parçalanması ve katliamların yaşanmasına asla izin vermeyeceklerini dile getirerek, “Suriye’de yaşayan bütün etnik grupların kardeşçe asırlardır yaşadığı gibi, bundan sonra da yaşaması bizim en önemli önceliğimizdir. Irak’ta kardeş kanının akmasına sebep olacak tehlikeli girişimlere de asla ve asla müsamaha gösterilmemelidir.” dedi.

Editör: TE Bilisim