Katıldığı bir televizyon programında FETÖ’nün bölücü terör örgütü PKK’yla aynı kefeye konulamayacağını iddia eden eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın kendisi de ‘FETÖ mağduru’ olmasına rağmen; sözleri şaşkınlık uyandırdı. FETÖ’yü ‘organize suç örgütü’ olarak tanımlayan Avcı, bir anlamda yargılamalardaki ceza-i işlemlerin hafifletilmesini savundu. 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin müsebbibi olan ve devletin güvenliğini tehdit eden ihanetlerde bulunan FETÖ’yü, ‘adam kaçırma, hırsızlık, gasp’ gibi daha düşük eylemler ile bütünleştiren Avcı’nın tuhaf sözcülüğü akıllarda soru işaretleri uyandırdı. Hanefi Avcı, “FETÖ suçludur, ama terör örgütü değildir” diyerek, devleti ele geçirme suçlamalarını reddetti.

‘Haliç’te Yaşayan Simonlar’ kitabı yüzünden FETÖ’nün kumpasıyla bedel ödeyen Avcı, FETÖ Davaları’nı hafifleterek, “Sıradan insanları cezaevine koya koya örgüte adam kazandırıyoruz, geçmişte de böyle yaparak PKK’ya, sol örgütlere çok adam kazandırdık, şimdi de ciddi yanlışlar yapılıyor” diyerek adeta devlet yönetimini hedef gösterdi.

KENDİSİ DE DEMİŞTİ

Oysa aynı Avcı, 2 yıl önce ise “Yargılamalar, FETÖ’nün Millî Güvenlik Kurulu’nda ‘terör örgütü’ olarak kabul edildiği tarihe göre yapılmalı” diyerek, FETÖ’nün aslında ‘organize suç örgütü’ değil, bir “terör örgütü” olduğunu savunmuştu. 21 Eylül 2016’dan 1 Eylül 2018’e geçen sürede Avcı’nın bakışında ne değiştiği bilinmiyor; ancak bilinen bir şey var ki, sosyal medya platformunda kendisine ‘hainlik’ ile eleştiriler çığ gibi büyüyor.

Editör: TE Bilisim