Yunan gazetesi Kathimerini, 15 Temmuz sonrası ülkeye sığınan 8 FETÖ’cü teröristi Türkiye’ye iade etmek için ortada hiçbir delil olmadığını iddia etti. Gazetenin “Pes” dedirten haberinde, darbeci hainler masum ve mazlum gibi gösterilerek “Bir hukuk devleti tarafından korunuyorlar” ifadesi kullanıldı. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının Türkiye’den Avrupa’ya kaçışta sıçrama tahtası olarak kullandıkları Yunanistan’da 15 Temmuz hain darbe girişimine karışan 8 FETÖ’cü için skandal ifadeler kullanıldı. Yunanistan’da ana muhalefet partisi merkez sağcı Yeni Demokrasi’nin destekçilerinden olan Kathimerini gazetesinde skandal bir haber yayınlandı. Marianna Kakaunaki imzalı kulis haberde, siyasi sığınma hakkı tanınan 8 FETÖ’cü terörist, “Erdoğan zulmünden kaçan mazlum kişiler” gibi gösteriliyor.

TERÖRİSTLERE “GÜVENDESİNİZ” MESAJI

“Siyasi sığınma aldıktan sonra bir hukuk devleti tarafından korunuyorlar” notu düşülen teröristler için “Erdoğan onları kırmızı listeye aldı. Bu haberi öğrenince sakinliklerini bozmadılar. Rahatlar. Darbeyle ilgili olduklarını ispatlayan bir delil yok. Türk makamlarının gönderdiği dosyalarda Fetullah Gülen ile bağlantılı oldukları, Erdoğan’ı Marmaris’te öldürmeye teşebbüs ettikleri gibi iddialar var ancak hiçbiri ispatlanamıyor” ifadeleri kullanılıyor. 15 Temmuz 2016’da darbeye karşı çıktıkları için şehit edilen 251 vatandaşımıza hakaret niteliğinde olan haberde, 8 FETÖ’cünün 15 Temmuz sabahında kaçtıkları Yunanistan’da 2,5 senedir güvende oldukları mesajı veriliyor.

ÇİPRAS TAVIR DEĞİŞTİRMİŞTİ

Teröristleri mazlum gösteren Kathimerini gazetesi, katillerin verdiği “Darbe olduğu öğrendiğimizde kimimiz akşam yemeği yiyordu, kimimiz çocuklarıyla oynuyordu” savunmasını da gerçek kabul eden bir tavır içerisinde. Son olarak, katillerin yeri gizli tutulan evde güvende oldukları, Yunan polisi tarafından 24 saat korundukları da hatırlatılıyor. Başbakan Aleksis Çipras’ın, FETÖ’cüler ülkeye sığındıktan sonra Türkiye’ye iadelerinden yana tavır aldığı, ancak Yunan yargısına takıldıktan sonra siyasi sığınmayı desteklemek zorunda kaldığı iddiası o günden bu yana dillendiriliyor.

Editör: TE Bilisim