TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Fatma Benli ve AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, yalan haberlerle oluşturulmaya çalışılan Suriyeli muhacir düşmanlığına ilişkin önemli mesajlar verdi. Benli, “Türk askeri ölüyor, Suriyeliler yatıyor” gibi sloganlar içeren insanlık düşmanı dezenformasyonlara atıfta bulunurken, kamplar dışındaki Suriyeli sığınmacılara maaş verilmediğini, vatandaşlığa alınmadığını, bu kişilere TOKİ’den ev tahsisinin yapılmadığını ve Suriyeli gençlerin sınavsız üniversitelere yerleştirilmediğini vurguladı.

ASLA UNUTMAYIN

FETÖ’cüler ve diğer terör örgütlerinin sosyal medyadaki “Suriyeliler yüzlerce Türkü öldürdü, kızlara tecavüz ediyorlar” gibi yalanlara itibar edilmemesi çağrısı yapan Benli, Türkiye’nin mazlumların umut ışığı olduğunu ifade ederek, “Akdeniz’den Avrupa’ya geçerken bulunduğu teknenin batması sonucu Bodrum’da cansız bedeni kıyıya vuran Suriyeli Aylan Kurdi bebek ile Suriye rejim güçlerinin Halep’e yaptıkları hava saldırısında yaralanan Ümran isimli 5 yaşındaki yaralı çocuğun ambulansta sessizce otururken çekilmiş fotoğraflarını hatırlatmak isterim” dedi ve sözlerini şöyle sonlandırdı:

KALBİMİZİ KORUYALIM

“Bunlar yüzlerce Türkü öldürdüler, tecavüz ettiler söylentileri tamamen yalandır. Ama bu fotoğraflar gerçek. Bu çocuklar bizim çocuğumuz da olabilirdi. Ne olur yalanların kalbimizi ele geçirmesine izin vermeyelim. Askerimizin sınır güvenliğimizi sağladığı Fırat Kalkanı harekatından sonra 100 bine yakın Suriyeli ülkesine döndü. Yeter ki savaş bitsin.”

Editör: TE Bilisim