Dokuz Eylül Üniversitesi rektörlük binasının girişi kısmında yeniden oluşturulan 15 Temmuz Şehitleri Anı Köşesi’nde konuşan rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişimini ve kahraman şehitlerimizin hikayelerini 10 farklı dilde anlatan çeviri hazırlayacaklarını belirtti.

Hotar yaptığı açıklamada, FETÖ’nün 15 Temmuz tarihindeki darbe girişiminden sonra kendisinden önce görev yapan rektörlerin bir hatıra köşesi yaptığını, 3 ay evvel göreve gelmesinin ardından çalışma arkadaşlarıyla beraber bu çalışmayı farklılaştırma kararı aldıklarını bildirdi.

Hotar, Türk milletinin 15 Temmuz gecesi hainlere “Dur” dediğini, her ortamda bilhassa de eğitim kurumlarında bu kahramanlığın anlatılması ve unutturulmaması için çalışmalarına devam ettiklerinin altını çizdi.

Oluşturulan, Türkiye haritası üzerindeki ekranda şehitlerimizin hikayelerinin yer aldığı projeyi anlatan Hotar, halkın, milletin günlerce nöbet tutarak verdiği destekler ve nöbet hikayelerinin görüntülerinin de bulunduğunu, 15 Temmuz gecesine dair bombalamalar başta olmak üzere, kalkışmanın görüntülerinin ve neredeyse bütün dokümanların ve gazete başlıklarının olduğunu kaydetti.

Ziyaretçi defterinin yanı sıra rektörlük binası girişinde hazırlanan anı köşesinde, darbe girişimini, şehitlerimizin hikayelerinin kulaklıkla dinlenebileceğini dile getiren Hotar, en az 10 dilde konuları anlatan çevirilerin olacağını ve uluslararası boyutta 15 Temmuz’u anlatacaklarını söyledi.

Hotar, yenilenen 15 Temmuz Şehitleri Anı Köşesi’ni bir hafta evvel tamamlayıp vatandaşların ve öğrencilerin ziyaretine açtıklarını, köşenin kısa süre olmasına rağmen büyük ilgi gördüğünü sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim