Ankara’da tutuklu ve hükümlülerin el emeği ürünlerinin sergilendiği fuarda konuşan Adalet Bakanı Gül, özellikle FETÖ davalarındaki yargılanmalarda, FETÖ’cüler gibi olmamanın önemine dikkati çekti. Bakan Gül, FETÖ ile mücadele konusunda önemli mesajlar verdiği konuşmasında “Ucu kime varırsa varsın, FETÖ ile FETÖ taklitçileriyle mücadelemiz sürecektir” şeklinde dile getirdi.

Topyekûn mücadele

Bakan Abdulhamit Gül, FETÖ ile mücadelenin FETÖ yöntemleriyle yapılamayacağını, masumla suçluyu, kuru ile yaşı ayırt etmenin Türk yargısının görevi olduğunu söyledi. Türk yargısının ise bu görevi layıkıyla yerine getirdiğini ifade eden Gül, ülkenin bekası, birliği, beraberliği için özveri ile çalışan hâkim ve savcılarla beraber mücadeleyi sürdürmeye devam ettiklerini söyledi.

Bakan Gül, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Bugün bu mücadele elbette sadece hâkim ve savcının önüne dosyayı atarak da mücadele olmaz. O dosyanın yine hazırlık aşamalarında delilleriyle dosyalarıyla topyekûn bütün kurumlarıyla mücadeleyi yapmak lazım. Yoksa burada kahramanca FETÖ mücadelesi ya da diğer terör örgütleriyle mücadele yaparken bu ülkenin bekası, birliği, beraberliği için kahramanca özveri ile çalışan hâkim savcılarımızla beraber tüm topyekûn ortak mücadeleyi elbette sürdürmeye devam edeceğiz”

Bazı yayın organlarında çıkan haberlerde Adalet Bakanlığı’nın hedef alınmasına Abdulhamit Gül’den sert tepki geldi. Gül, yargı kurumuna yönelik yapılan eleştirilere yanıt verdi.

“Türk yargısına hesap sormaya kalkmasınlar”

Gül, kendisini ve Adalet bakanlığını hedef alanlara yönelik isim vermeden “Daha düne kadar FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar çıkıp bizi FETÖ ile mücadele dersi vermeye kalkışmasınlar” dedi.

Adalet Bakanı Gül sözlerini şu şekilde devam etti:

“Bu örgütün sadece yargıya, orduya, emniyete sızdığı sanılmasın. FETÖ ile mücadele FETÖ’cü yöntemlerle yapılmaz. Nerede ahlaksızca bir saldırı varsa bilin ki orda FETÖ’nün bir tezahürü vardır.

Daha düne kadar FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün çıkıp da bize FETÖ ile mücadele dersi vermeye kalkışmasınlar. Türk yargısına hesap sormaya kalkmasınlar. Türk yargısına töhmette bulunmaya kalkmasınlar.”

Editör: TE Bilisim