Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2 Ekim’de Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

“SORUŞTURMA GENİŞLETİLEREK DEVAM EDİYOR”

Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmanın genişletilerek devam ettiğini belirten Çavuşoğlu, “Uluslararası soruşturmada hukuk çerçevesinde şeffaf bir iş birliği yaparız.” dedi.

Çavuşoğlu, herkesi tatmin edinceye kadar Kaşıkçı soruşturmasının devame deceğine dikkati çekerek, Suudi Arabistan’ın geç de olsa gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğünü kabul etmesinin önemli olduğunun altını çizdi.

“DELİLLERİ PAYLAŞMADIK”

Bakan Çavuşoğlu, geçtiğimiz günlerde ABD basınında yer alan “ses kaydı” iddialarına ilişkin de açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, herhangi bir ülkeyle delilleri paylaşmadıklarını belirterek, “Ama istihbaratlar arasında görüşmeler olabilir.” dedi.

FETÖ’NÜN ABD’DE BARINMASI KABUL EDİLEMEZ

Türkiye ile ABD ilişkilerinin Brunson yüzünden değil, ABD’nin YPG/PKK’ya desteği ve FETÖ’ye yönelik tutumundan dolayı gerildiğini söyleyen Çavuşoğlu, “Türkiye’de darbe yapmış bir örgütün (FETÖ) orada barınması bizim açımızdan kabul edilemez. ABD’nin yapması gereken şey artık adım atmak” ifadelerini kullandı.

FETÖ ile ilgili FBI’ın soruşturma başlattığını dile getiren Bakan Çavuşoğlu, FBI’den Dışişleri Bakanlığı’ndan Ankara’ya bir ekip geldiğini ve tüm belgelerin ekiple paylaşıldığını ifade etti.

“PKK/YPG SURİYE’DEKİ ANAYASA KOMİSYONUNDA YER ALAMAZ”

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Rusya gördü ki YPG bir terör örgütüdür.” dedi. Çavuşoğlu, Suriye’de kurulacak anayasa komisyonunda terör örgütü PKK/YPG’nin yer almasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Kıbrıs müzakereleri ile ilgili konuşan Çavuşoğlu, “Bir başarısızlığı daha kimse kabullenemez. Biz hiç kabullenemeyiz” dedi.

Ayrıntılar geliyor…

Editör: TE Bilisim