23 Haziran Seçimleri’ne hazırlanan ana muhalefet partisi CHP’nin sözde Sosyal Medya Danışmanı, Türkiye’ye karşı ihanet planları, bölücü projelerin “başaktörü” olarak dikkat çekti.

İlyas Say

CHP’nin sözde Sosyal Medya Danışmanı Mücahit Avcı’nın sosyal medya paylaşımları, ihanet örgütü FETÖ ve bölücü terör örgütü PKK’yla doğrudan bağlantıları ortaya çıkardı. Instagram ve Twitter’daki paylaşımlar ile 31 Mart Seçimleri’ndeki organize usulsüzlüklerin şifrelerini veren Avcı, 23 Haziran Seçimleri öncesi de işbaşında olduklarını vurguladı. Mahalli İdareler Seçimleri’ndeki ‘oy yolsuzluğu’ öncesinde İstanbul’daki sandıkların kendilerinden sorulduğunu yazan Avcı, “Panik yok, oylar emin ellerde” diye not bırakmış. Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’in sağ kolu olduğu belirtilen Mücahit Avcı’nın Grup Başkanvekili Özgür Özel’le yakınlığı biliniyor. ‘Hata ötesi şeyler’ diye özetlenen sandıklardaki hırsızlığın aktörü, “İstanbul’un oyları bizimdir” ifadesini tercih etmiş.

“Gizli” gündem

Sözde ‘Adalet’ yürüyüşü ile provokasyon amaçlayan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun protestolarında da en başta yer alan Mücahit Avcı’nın FETÖ ve KCK kirli yapılanmaları ile de bağlantıları olduğu iddia edildi. ‘Kellesini orta yere, yüreğini yumruklarının içine koymaktan’ bahsederek militarist ruhunu da saklamayan Sosyal Medya Danışmanı, kışkırtıcı ve kutuplaştırıcı ifadeler kullanmış. Genel Merkez’de Kılıçdaroğlu ile de görüşen Avcı’nın ‘özel talimatlar’ ile görev yaptığı öne sürüldü. Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan da geçmişte, Parti Yönetimi’nden ‘işlevsiz’ olarak bahsetmiş, CHP’nin “gizli merkezi” olduğunu oradan gelen emirleri, Kılıçdaroğlu’nun oylamaya açtığını, Parti Meclisi’nde “olumsuz” sonuç çıksa da, olumlu gibi uygulandığını ifade etmişti. Avcı’nın da sosyal medya ayağında ve sokakta, Tuncay Özkan’ın bahsettiği “özel talimatları” yerine getirdiği kaydedildi.

Terör “sevici”

‘Ülke Politikaları Vakfı’ adında bir dernek üzerinden yurt dışı kaynakları akladıkları belirtilirken; Mücahit Avcı’nın da yönetim şeması içinde yeri olduğu belirtildi. CHP’nin eski Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi’yi de burada ağırlayarak, karanlık işleri yürüttükleri kaydedildi. 2014’teki Kobani Provokasyonları ile Türkiye’yi Ayn el Arap’ta, Cerablus’ta ‘işgalci’ ve “eli kanlı” olarak gösteren Mücahit Avcı, 53 sivil insanın katledildiği 6-8 Ekim Vandallığında sokakları karıştıran provokatörlerden biri olmak ile övünüyor. Tweet’lerine bakılırsa, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucu Gazi Mustafa Kemal’i teröristler ile fotoğraf içinde kullanan Avcı, “Kobani’ye sessiz kalanlar, bu fotoğraftan korkanlardır” ifadesini kullanmış. AK Parti İktidarları’nı hedef gösteren Avcı, sokakları karıştırdıktan sonra “Devlet güvenliği sağlayamıyor” diyerek provokasyon yapıp, “Halkın kendi güvenliğini yine kendisinin sağladığını” belirterek de sokak olaylarına meşruiyet atfetmiş.

Rolü: Provokatör

“Devlet düşmanı” ve terör hayranı paylaşımlarını ileri götüren ana muhalefet partisi CHP’nin Sosyal Medya Danışmanı Mücahit Avcı, eylem hazırlığındaki bir teröristin etkisizleştirilmesine vicdanının el vermediğini yazarak, Kürtleri de kışkırtmaya kalkmış. Sivil 109 insanın katledildiği Ankara Garı’ndaki ‘canlı bomba’ eylemi için methiyeler dizen Avcı, yine AK Parti ve hükümet yetkililerini hedef göstermiş. Avcı, “Ortadoğu’da bizden habersiz yaprak kımıldamaz, ama Ankara’da bomba patlayabilir” diyerek adeta insanların ölümünden keyif almış gibi paylaşım yapmış. Görevi kamuoyunu bilgilendirmek olan medya kuruluşlarını da kirli ağzına dolayan Avcı, kendi devletini “terör örgütü” olarak göstermiş. Mücahit Avcı, bilinci nasırlı cinayet örgütü DEAŞ’la Türkiye’yi ilişkilendirmiş.

FETÖ ve PKK’ya özel eleman

Yazdığı ‘sakıncalı’ Tweet’leri daha sonra itina ile temizleyen CHP Sosyal Medya Danışmanı, 44 vatandaşımızın katledildiği bir başka terör olayını da Millî İstihbarat Teşkilatı ile iltisaklı göstererek, ne kadar devlet kurumu varsa itibarsızlaştırmaya kalkmış. Militanca paylaşımları ile öne çıkan Mücahit Avcı, “Bu işte bir MİT yeniği var” diyerek, savunduğu teröristler ve örgütler için olumsuz tek kelime yazmamış, milletin acısını hisseden bir ifade kaydetmemiş. PKK’dan sonra FETÖ’ye de selam duran Avcı, 15 Temmuz’daki kanlı işgâl ve darbe girişimi esnasında millet tanklara, F-16’lara, kurşunlara göğsünü siper ederken; ihanet dolu satırlar döşenmiş. Adı CHP Sosyal Medya Danışmanı, ancak CHP’yi de kullanan terörist; darbe için “Demokrasi” demeye kadar sözü vardırmış. Avcı, FETÖ’nün darbesi için devleti ‘Sağduyu’ ile teslim olmaya, iktidarı bırakmaya, dolayısıyla Türkiye’yi işgalcilere devretmeye çağırmış.

23 Haziran’a hazırlanıyor

CHP Sosyal Medya Danışmanı Mücahit Avcı, 15 Temmuz’da sadece minarelerden yükselen selâlardan rahatsız olup, “Darbeye karşı sokağa çıkmayın” çağrısı da yapmıyor. Devlet, kelimenin tam anlamıyla, FETÖ virüsünü bedeninden temizlemek için mücadele ederken; ‘psikolojik harekât’ yürütüyor. Avcı, “Darbe mağduriyeti adı altında, orduya, emniyete ve yargıya büyük bir darbe indirildi. 10 bin sayısından çok fazla isim, 2 gün içinde nasıl tespit edilebilir” diyerek FETÖ’den ihraçları eleştirmiş, yok olmaya doğru ihanet örgütü azalınca, rahatsız ve huzursuz olmuş. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da suçlayan Avcı, “Halkı sokağa dökmeyi cinayet ile eşdeğer” göstererek, başarısız kalan 15 Temmuz’un hesabının sorulması alt mesajı veriyor. Aynı kişi, şimdi de 23 Haziran Seçimleri için CHP adına yine FETÖ ve PKK’yla, uzantıları HDP ile İyi Parti’nin arkasında çalışma yürütüyor.

Editör: TE Bilisim