AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, 15 Temmuz hain işgal girişiminde 251 vatandaşı şehti eden darbeci teröristlerle, darbeye karşı direnen kahraman milleti aynı kefeye koyan Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam’ın sözlerine tepki gösterdi. Akdoğan, “FETÖ ağzıyla bir milletvekilinin konuşması kabul edilemez” dedi.

Akdoğan, AK Parti Genel Merkezi’ne gelişinde basın mensuplarının, Gazi Meclis’te şehit ve gazilere hakaret eden Saadet Partili Cihangir İslam’ın sözleri hakkında açıklamada bulundu.

“BÖYLE BİR TAVIR SON DERECE YAKIŞIKSIZ”

Yalçın Akdoğan, İslam’ın sözlerinin son derece saygısızlık olduğunu belirterek, “15 Temmuz hain darbe kalkışmasını yaşayan, bu kadar şehidimizin olduğu, bu kadar büyük bir ihanet hadisesine karşı böyle bir tavır son derece yakışıksızdır.” ifadelerini kullandı.

Akdoğan, bununla ilgili açılan bir soruşturmanın bulunduğunu ve TBMM Başkanvekili Levent Gök’ün de bu duruma tepki gösterdiğini vurguladı.

Saadet Parti’li Cihangir İslam, dün Meclis’te yaptığı konuşmada, “Ocaklar sönsün diyor insanlar. Soyları kurusun diyor. Allah belalarını versin diyorlar” bedduasıyla 15 Temmuz’da 251 kişiyi katleden FETÖ’nün Pensilvanya’da saklanan teröristbaşı Gülen’in alçaklığını tekrarlamıştı.

Cihangir’in ihanet dolu sözleri bununla da sınırlı kalmadı. Saadet Parti’li Cihangir, Meclis kürsüsünden sarf ettiği “15 Temmuz’da iki batıl çatıştı” şeklinde başlayan sözleri ile FETÖ’cü hainlerle 15 Temmuz şehit ve gazilerini aynı kefeye koydu.

“FETÖ AĞZIYLA SÖYLEMLERİ TEKRAR ETMEK YAKIŞMADI”

Cihangir İslam’ın sözlerini, “Milletin hassasiyetine karşı büyük bir saygısızlık” olarak gördüğünü ifade eden Akdoğan, “FETÖ ağzıyla bir milletvekilinin konuşması kabul edilemez bir durum. Bu konuda bütün milletimizin ortak bir hassasiyeti ve duyarlılığı var. FETÖ’nün yaptıkları Türkiye’ye karşı bir ihanettir. Yani FETÖ’yü sahiplenirmiş gibi onların söylemlerini dile getirmek, FETÖ elebaşısının ağzıyla söylemleri tekrar etmek, bu yakışmamıştır. Meclis kürsüsünde bunun ifade edilmiş olması bu vahim durumu değiştirmiyor. Buna karşı gösterilen tepkiler de son derece haklı tepkiler.” diye konuştu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Öte yandan, Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam’ın TBMM’de şehit ve gazilere hakaret etmesinin ardından harekete geçen 15 Temmuz Derneği, suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Cihangir İslam hakkında, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kurum ve organlarını aşağılama”, “suçu ve suçluyu övme” suçlarından soruşturma başlatıldı.

Saadet Partili Cihangir İslam’ın sözlerine tepkiler tutanaklara yansıdıGündem Destici’den Cihangir İslam’a sert tepki: Gaflet değilse hainliktir!Türkiye 15 Temmuz Derneği Başkanı Tarık Şebik: Bu ifade hezeyan kusmasıdırTürkiye Şehit yakını ve gaziler SP’li Cihangir İslam hakkında suç duyurusunda bulunduTürkiye

Editör: TE Bilisim