FETÖ terör örgütünün lideri olan Fetullah Gülen’e yakınlığıyla bilinen ve örgütle ilgili sürekli provokatör tweetler atan Hakan Şükür’ün bu tavrından rahatsız olan sarı kırmızılı yönetim kurulu yaptığı toplantında Şükür hakkında radikal bir karar aldı ve eski oyuncuyu kulüpten ihraç etme adına disiplin kurulu sevki ile tüm yollar açılmış oldu.

Peki Galatasaray yönetim kurulu Hakan Şükür’ün üyeliğini iptal edebilir mi?

Daha önce Özgecan Aslan cinayetinde attığı tweetlere büyük tepki çeken ve kamuoyunda “Galatasaray üyeliğinden ihraç edilsin” kampanyası başlatılan şarkıcı Nihat Doğan da disiplin kuruluna sevk edilmiş fakat ünlü sanatçı mahkemeye giderek alınan kararı iptal ettirmişti. Kulüp üzerindeki baskıyı azaltma adına Hakan Şükür’ü de disiplin kuruluna sevk eden Galatasaray yönetimi eski futbolcusunu ihraç edebilir fakat Hakan Şükür eğer Nihat Doğan gibi mahkemeye başvurursa bu karar mahkemeden geri dönebilir.

KULÜPLE İLİŞKİSİ KESİLEBİLİR

Camiaya yakın olan kimi yöneticilerin Galatasaray’ın siyaset işlerinden uzak tutulması fikrinde görüş beyan ettiği anlaşılırken, Hakan Şükür’ün siyasetçi kimliğinden çok sporcu kimliği ile ön planda tutulması gerektiği yönünde tavır gösterdikleri belirtildi. Galatasaray tarihinin gelmiş geçmiş en önemli 5 Türk futbolcusundan ( Baba Gündüz – Metin Oktay – Turgay Şeren – Bülent Korkmaz – Hakan Şükür) biri olarak gösterilen Hakan Şükür’ün ihraç konusu akıllarda soru işaretleri bırakırken, yönetimin özellikle “15 Temmuz’da ki darbe girişimi sonrası’’ eski futbolcunun kesin olarak kulüple ilişkisinin kesileceği bildirildi.

Levent Gültekin / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim