Kılıçdaroğlu, CHP’deki “sol” isimlerin neredeyse tamamına kıyım uygulayarak, CHP’deki sol kesim oylarını HDP’ye yönlendirdi ve PKK destekli partinin barajı geçmesinin yolunu açtı.

Sabri İşbilen/Analiz

Cumhurbaşkanı adaylığından kaçmasıyla tartışma konusu olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi’ni hiçe sayarak çıkardığı milletvekili aday listesiyle de büyük tartışmalara kapı açtı. FETÖ kasetiyle CHP’nin başına geçtiği günden buyana partinin kodlarıyla oynayan Kılıçdaroğlu, partideki sol kesimin ölüm fermanını imzaladı.

Kılıçdaroğlu, listede İlhan Cihaner, Zeynep Altıok, Musa Çam, Şenal Sarıhan, Necati Yılmaz, Mustafa Balbay, Tur Yıldız Biçer, Fikri Sağlar, Gaye Usluer, Haluk Pekşen gibi isimlere yer vermedi. Öyle ki, Kılıçdaroğlu, AK Parti ve MHP’lileri “Denize dökme” tehdidini savuracak kadar CHP zihniyetine sahip Hüsnü Bozkurt’u bile aday göstermedi.

PKK ELEBAŞI YALVARDI

Kılıçdaroğlu’nun CHP’de “sol” kesimi tasfiye etmesinin ardından koltuk ikbalinin çok ötesinde bir plan çıktı. Kılıçdaroğlu’nun düşündüğü şey parti tabanının korkusuyla ittifak kuramadığı PKK terör örgütünün siyasi ayağı HDP’ydi.

Çünkü, 7 Haziran ve 1 Kasım’da halka silah zoruyla oy kullandıran PKK terör örgütünün teröristbaşı Cemil Bayık, seçim güvenliği nedeniyle tehdit edemedikleri halktan oy alamayacaklarını, bu bağlamda HDP’nin baraj altında kalacağını görmüş ve Kılıçdaroğlu’na yalvarmıştı.

MECLİS PLANI BOZULUR

Kılıçdaroğlu da ortağına yardım etti, sol aday göstermedi.

Kılıçdaroğlu, bu hamlesiyle birlikte CHP’deki marjinal kesimin HDP’ye oy vermesini, PKK iltisaklı partinin yeniden barajı geçmesini sağlamanın peşine düştü. Ahmet Şık ve Barış Atay gibi marjinal, terör sevicilerinde HDP’den aday yapılması bu tezi doğruladı. Kılıçdaroğlu’nun bu adımındaki en kritik eşiklerden biri de Meclis’te çoğunluğu elde edip, sistemi kilitleme projesini HDP’siz gerçekleşmeyecek olması.

HDP baraj altında kalırsa, AK Parti Meclis’te ezici bir çoğunluk elde eder Kılıçdaroğlu ve onu CHP’nin başına getirenlerin kaos planlarından bir tanesi daha çöplüğü atılır. Ayrıca, HDP’nin de Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması durumunda CHP’nin adayını destekleme sözü kirli işbirliğini bir kez daha belgeledi.

İNCE’YE İKİNCİ DARBE

Diğer yandan Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı yaparak darbe vurduğu Muharrem İnce’ye aday listelerinde bir darbe daha vurdu. Listelerinden YSK’ya tesliminden bir gün önce listeyi görünce küplere binen Muharrem İnce’nin aniden “Sesi kısıldı.” Kılıçdaroğlu, İnce ile beraber hareket eden vekillerin neredeyse tamamını liste dışı bıraktı. Sesi kısık olan İnce’de önceki sabah soluğu CHP Genel Merkezi’nde aldı. İnce, tüm çabalarına rağmen yalnızca Yaşar Tüzün, Tanju Özcan, Mehmet Göker ve Emre Köprülü’yü listeye aldırabildi. 4 ismin listeye girmesinin ardından İnce’nin sesi hızlı bir şekilde açıldı. Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’nin olası genel başkanlığının önünü kestiği gibi, listedeki kıyımıyla kendisine muhalefet yürütecek tüm isimleri kapı dışarı attı, koltuğunu şimdiden garantiye aldı.

Editör: TE Bilisim