Bölücü terör örgütü PKK’nın ‘Karadeniz Açılım Grubu‘ adıyla sızmaya çalıştığı Giresun ve civarındaki 22 teröristten geriye, sadece 4’ü kaldı. Doğu Karadeniz kırsalındaki operasyonlar sürüyor. “4 yıldır” ağır darbe alan PKK’nın Karadeniz’deki ‘varlık‘ iddiasında 12 terörist etkisiz hâle getirilirken, 6 terörist de sağ ele geçirildi.

KARADENİZ’E ‘SIZMA’

Özellikle son 4 yıldır Doğu Karadeniz’deki terör olaylarında, aralarında sivil, asker ve polislerin bulunduğu “15 kişi” şehit oldu, 13 kişi de yaralandı. 5 Temmuz 2016’da Alucra / Yağlıdere arasındaki Tohumluk Yaylası’nda ‘askeri helikopter‘ düşürülmüştü.

FETÖ – PKK İŞ BİRLİĞİ

Yaralı kurtulan ve tedavi görürken; “FETÖ’den tutuklanan” Giresun Jandarma Bölge eski Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru’nun ardından PKK’ya karşı mücadele sıklaşmış, atanan Tuğgeneral Hakan Saraç ile örgüt adeta bozguna uğratılmıştı. Birkaç gün önce Gümüşhane – Giresun sınırında öldürülen iki teröristen birinin Bölücüler’in sözde Karadeniz sorumlusu, ‘Cudi Zaza’ kod adlı Mehmet Yakışır’dı ve kırmızı listedeki PKK’lının başına “4 milyon Lira” ödül konulmuştu.

AİLE BOYU “TERÖRİST”

Terörist Mehmet Yakışır’ın yeğenleri Mahsun Gürkan, Uğur Yakışır ve Süleyman Yakışır da bölücü terör örgütü PKK’nın Diyarbakır’daki teröristlerinden… Sur Harekâtı’nda öldürülen teröristler, polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur’u da şehit etmişti.

“AMANSIZ” MÜCADELE

Doğu Karadeniz’deki terör operasyonları ile köşeye sıkışan teröristlerden geriye sadece “4 kişi” kaldı. Güvenlik güçleri, kaçan teröristlerin yakalanması için Yaylalar Bölgesi’ne çıkartma yaptı. 4 kişilik terörist gruba, ‘Türk Tarık’ kod adlı Barış Öner’in liderlik yaptığı öğrenildi. Barış Öner de Mehmet Yakışır gibi arananlar listesinde ‘kırmızı’ grupta yer alıyor. Doğu Karadeniz’de 12 terörist etkisizleştirildi. Ordu’da 7, Giresun’da 3, Gümüşhane’de 2 terörist, bertaraf edildi. Giresun’da 2 terörist teslim olurken, 4 terörist ise Espiye’de yakalanmıştı.

Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim