Hasan Taşkın/ Ankara

AK Parti’nin teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, partisinin genel merkezinde İl Başkanlarına hitap etti. Ataş’ın gündeminde 15 Temmuz işgal girişimi, terör örgütlerinin arasındaki ilişki, PKK’ya sırtını dayayan HDP’ye yapılan terör operasyonu ve başkanlık sistemi vardı.

Halkın gücü galip geldi

Ataş, 15 Temmuz’un tarihin en hain darbe girişimi olduğunu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emriyle sokağa çıkan milletin işgalcileri yendiğini ifade ederek, “Siyasi tarihimizdeki hiçbir darbe girişimi 15 Temmuz kadar alçakça olmamıştır. Milletin imkanlarıyla alınan silahlar, yine milletin kendisine doğrultulmuş, milli iradenin tecelligahı olan TBMM, alçakça bombalanmıştır. Halkın gücü, tankın gücünü yenmiştir” diye konuştu.

Hepsinin patronu aynı

Ataş, Türkiye’yi bölmek isteyen, bombalar patlatan terör örgütlerinin tamamının üst akıl tarafından yönetildiğinin tespitini yaparak, “15 Temmuz darbe girişimi süreci ve demokrasi nöbetleri süresi içerisinde PKK’nın bir tek saldırısı olmamıştır. Ne zaman ki demokrasi nöbetleri bittiğinde, PKK ve DEAŞ terör örgütünün mensupları yeniden saldırılarına başlamıştır. Buradan da anlıyoruz ki PKK’nın da DAEŞ’ın da PYD’nin de FETÖ terör örgütünün de birbirinden farkı yoktur, hepsi aynı merkezden yönetilmektedir” şeklinde konuştu. Ataş, ayrıca Türkiye’nin FETÖ’yü de, PKK’yı da, DAEŞ’i de bitireceğini vurguladı.

HDP’ye operasyon hukuki

6-7 Ekim Kobani olaylarında 50 kişiyi katlettiren, PKK’ya silah kuryeliği yapan, bölücü, çukur siyasetçisi HDP’ye yapılan operasyon ve tutuklamaların hukukun gereği olduğuna değinen Ataş, “Türkiye bir hukuk devletidir. Hukukun önünde hiç kimsenin birbirinden üstünlüğü yoktur. Bütün vatandaşlarımız hukukun önünde eşittir. Yapılan işlem, hukuk içerisinde bir işlemdir. Mahkemelerin yaptığı çağrıyı, yerine getirmemesi üzerine gerçekleşen bir işlemdir” dedi.

Türkiye için gerekli

Ataş, AK Parti’nin Ocak’ta Meclis’e sunacağı, MHP liderinin yeşil ışık yaktığı başkanlık sistemine ilişkin olarak, referandumu engellemek için karalama kampanyaları yapan Kılıçdaroğlu ve CHP’sine seslendi. Ataş, milletin iradenin devlet için tek güç olduğunu aktaran Ataş, referandum ile birlikte millete söz verilmesinin CHP tarafından da desteklenmesi gerektiğini söyleyerek, “Biz başkanlık sistemini sadece AK Parti için değil, bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu durum için gerekli olduğuna inanıyoruz. Başkanlık sistemini millete götürelim istiyoruz” dedi ve şöyle devam etti:

Millet ne derse o

“Sayın Başbakanımız ‘yeni anayasa değişikliği ve başkanlık teklifi Meclis’te 367 oyla dahi geçse, biz millete gidip, millete soracağız ve milletin kararını alacağız’ dedi. Şimdi buradan sesleniyoruz, gelin siz de milletin iradesine saygı gösterin, çünkü millete rağmen hiçbir şey olmaz. Milletin gücünün üzerinde de hiçbir güç duramaz.”

Editör: TE Bilisim