Siirt‘in Baykan ilçesi kırsalında dün başlatılan operasyon çerçevesinde 3 PKK‘lı terörist öldürüldü.

Edinilen bilgilere göre, İl Jandarma Komutanlığı, Baykan İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde işbirlikçilerinin yakalanması, teröristlerin kullanıldığı değerlendirilen depo, barınak ve sığınak sahalarının tahrip edilmesi hedefi ile dün 4 mahalle ve 4 köyde ilan edilen sokağa çıkma yasağından sonra terör örgütü PKK’ya yönelik başlatılan operasyon devam ediyor.

Hava destekli gerçekleştirilen operasyonlarda İnsansız Hava Aracı (İHA) ile saptanan 2’si kadın 3 PKK’lı terörist öldürüldü.

Devam eden operasyonda 2 teröristin daha öldürüldüğü bildirildi.

Bölgede gerçekleştirilen operasyon devam ediyor.

Bugün, İçişleri Bakanlığı, 17-24 Eylül tarihleri arasında iç güvenlik operasyonlarında 20 teröristin öldürüldüğünü bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, terör örgütleri ile mücadele dahilinde güvenlik güçleri son bir haftada 2 bin 425 operasyona imza attı.

Terör örgütleri ile irtibatlı oldukları, örgütlere yardım ve yataklık yaptıkları gerekçesiyle 677 terör (FETÖ/PDY 478, PKK/KCK 160, sol 5, DEAŞ 34), 3 bin 992 uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından, 178 de düzensiz göçle mücadele dahilinde 4 bin 847 kişi gözaltına alındı.

Son 1 haftada iç güvenlik operasyonları çerçevesinde 33 (20 ölü, 9 sağ-yaralı, 4 teslim) terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyonlar neticesi 6 kentte 14 barınak, sığınak ve mağara kullanılamaz duruma getirildi. El yapımı 7 patlayıcı ve mayın imha edilirken, 392 kilogram patlayıcı, 19 uzun namlulu silah, 12 el bombası ile 14 bin 666 muhtelif mühimmat ele geçirildi.

Editör: TE Bilisim