Cuma namazını Başkenti Yıldız semtindeki Hüdaverdi Camisi’nde kılan Başbakan Binali Yıldırım, namaz çıkışı Mehmet Moran isimli vatandaşın davetini kıramayarak, evine gitti. Yıldırım, ziyaret sonrası basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Yıldırım, önceki gün CHP lideri Kılıçdaroğlu ile yaptıkları görüşmede de gündeme gelen isimsiz ihbarlara değindi. İmzasız FETÖ’cü ihbarlarının bürokrasinin en büyük hastalığı olduğunu belirten Yıldırım, birbirini çekemeyenlerin, birbiriyle hesabı olanların, birbirinin yerinde gözü olanların maalesef kimliğini gizleyerek, arkadaşlarını ihbar ettiğini belirtti.

Mağduriyetler yaşanmayacak

Bilgi ve belgeye dayanmaya her türlü mektup yada ihbarın FETÖ ile mücadeleye zarar verdiğini belirten Başbakan Yıldırım, mağduriyetlerin önüne geçmek için genelge yayınlayacağını aktararak, şunları söyledi: “Biz bu yönde ismini yazmayan, kimliğini yazmayan, adresi yeri yurdu belli olmayan ihbarların dikkate alınmaması için bir genelge yapacağız. FETÖ belası da bizim başımıza biraz böyle geldi. Onun için gereksiz mağduriyetlerin önlenmesi için mutlaka ciddi belgeyi, bilgiye dayalı olan her türlü bildirimi ihbarı değerlendiririz. Ancak arka planında bir şey olmayan sadece soyut iddialar bulunan ve kimliği adresi belirsiz ihbarları dikkat almak hem muhatabına zarar veriyor, hem de bürokrasinin genel verimliliğine de olumsuz etki yapar.”

Herkesten hesap sorarız

Yıldırım, ayrıca FETÖ’cülerin haberleşme ağı olan By-Lock isimli programı kullanan milletvekilleri ve bakanların bulunduğu iddialarını da değerlendirdi. İddiaların ispatlanması durumunda isim veya makam fark etmeden herkesten hesap sorulacağının sözünü veren Başbakan, “İddialara göre amel edilmez. İddia varsa araştırılır, gerçeği ortaya çıkarılır. Hiçbir şey gerçekleşmeden üzerinde konuşmak haksızlıktır, insanları karalamaktır. FETÖ ile mücadele bir milli meseledir. Kim olursa olsun, nereye giderse gitsin her türlü mücadele yapılacaktır. Burada hiç kimsenin muafiyeti, istisnası söz konusu değildir” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim