Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖdarbe girişimi sırasında, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde (Boğaziçi Köprüsü) yaralanan Muhammet Emin Tekin, memleketi Yozgat’ta Vali Kemal Yurtnaç’ı ziyaret etti.

Yurtnaç, darbe girişiminin gerçekleştiği gece İstanbul’da yaşananları Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Tekin’den dinledi.

O gece, kaldığı yurttan izin alarak köprüye gittiğini belirten Tekin, ”İstanbul’a gideli 2-3 gün olmuştu. Küçük Çamlıca bölgesinde bir yurtta kalıyordum. O gece haberleri takip ettik, gelişmeleri izledik, heyecanlandık, dışarıya çıkmak istedik. Yurt yöneticileri dışarı çıkmamıza müsaade etmedi. Sonrasında Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine bir kağıt imzalayarak kendi irademizle dışarı çıktık.” diye konuştu.

Darbecilere geçit vermemek için mücadele ettiklerini dile getiren Tekin, “Onların değil Allah’ın dediği olur ve oldu da. En fazla o gece şehit olursunuz, o da bizim için kötü bir sonuç değildir. Birkaç saniye içerisinde olan bir hadise. Orada durmuşum öyle. Çok fazla izahı, anlatabileceğim bir durum yok. Orada şuurlu bir şekilde yaptık.” dedi.

“YOZGAT DEMOKRASİYE 13 ŞEHİT VERDİ”

Vali Yurtnaç da Yozgat’ın insanı ile gurur duyması gerektiğini ifade ederek, darbe girişiminin yaşandığı gece 13 Yozgatlı vatandaşın şehit olduğunu bildirdi.

Birçok Yozgatlı vatandaşın da yaralanarak gazi olduğunu aktaran Yurtnaç, ”Gazi olan vatandaşlarımızdan bir tanesi de Muhammet Emin Tekin kardeşimiz. O geceyi birebir yaşayan Muhammet Emin’den bir kez daha o hain darbe girişimini dinledik. Dinlerken bile tüylerimiz diken diken olurken, gözü kara vatan evlatlarının ölümü göze alarak silahların, tankların karşısına dikilmeleri bizleri bir kez daha onurlandırdı, gururlandırdı.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim