CHP 36 . Olağan Kurultayı’nda baskı rejimiyle yeniden genel başkan seçilen Kemal Kılıçadaroğlu, Partisinin dünkü 19. Olağanüstü Kurultay’daki konuşmasında da kurduğu dikta düzeninin kurallarını açıkladı. Milletvekillerinin farklı kanallara çıkmasını istemeyen, kendisiyle çelişen tek kelimeye dahi müsamaha göstermeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, partilileri şu sözlerle tehdit etti:

Tek ses istiyorum

“Parti içi demokrasi, ‘Disipline uymayacağız’ anlayışına izin vermez. ‘Efendim ben milletvekili seçildim ne demek grup içi yönetmeliği ona da uymuyorum. Ben istediğim televizyon kanalına çıkarım, istediğim gibi konuşurum.’ Konuşamazsın arkadaş. Bugüne kadar ses çıkarmadım. Bundan sonra izin almadan çıkıyorsa kusura bakmasın bu partide yeri yoktur. Örgütün önünde söylüyorum bunu. Bizim disiplinli bir örgüte ihtiyacımız var. Tek ses çıkaracak tekrarın gücüne inanan bir örgüt istiyorum.”

Kimsenin güvenliği yokmuş

Kılıçdaroğlu, ayrıca her zaman olduğu gibi yine FETÖ’nün yalanlarını tekrarladı.

Teröristlerle yan yana bile yürüyebildiği ülkede demokrasinin olmadığı tezviratını yayan Kılıçdaroğlu, enselenen teröristleri mağdur çuvalına sokarak, “Demokrasimiz işgal altında. İnsanlar nefes alamıyorlar, insanlar düşüncelerini özgürce ifade edemiyorlar. OHAL’in uygulandığı bir Türkiye’deyiz.

Adil yargılanmanın olmadığı bir Türkiye’de yaşıyoruz. Yargının ipotek altına alındığı bir Türkiye’de hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim