Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Evet Platformu” tarafından 11 Nisan Meydanı’nda düzenlenen “Şanlıurfa Buluşması”nda hitap ettiği binlere önemli mesajlar verdi. Erdoğan’ın gündeminde terörle mücadele, 16 Nisan referandumu ve idam tasarı vardı. Şanlıurfa’nın milli mücadelede çok tarihi bir role sahip olduğunu, bu bölgede tüm düşmanların hezimete uğradığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan’da da Türkiye düşmanlarının yine avuçlarını yalayacağını dile getirerek, şunları söyledi:

HASIMLARA KORKU SALALIM

“Bu mübarek toprakları İngiliz’e, Fransız’a bırakmayan Urfalı, terör örgütlerine de terk etmez değil mi? 15 Temmuz’da bu ülkeyi FETÖ’ye bırakmayan Urfalı, yanı başında DAEŞ’ıyla, PKK ve YPG’siyle terör örgütlerinin cirit atmasına izin vermez değil mi? Urfa, dimdik ayakta mı? Urfa, meydanı terör örgütlerine bırakmıyor değil mi? Urfa, terör örgütlerini kullanarak, yeniden topraklarına, namusuna göz dikenlere dersini veriyor mu? İşte tüm bunlar için Urfa, 16 Nisan’da ‘Evet’ demeye hazır mı? Urfa, 16 Nisan’da sandıkları ‘evet’ ile patlatarak dostlarına güven, hasımlarına korku salmaya hazır mı?”

Erdoğan’ın, konuşması sırasında memleket sevdalıları vatan haini canilen için “İdam isteriz” sloganları attı. Bunun üzerine Erdoğan, kendisinin idamı desteklediğini, Meclis’in de 16 Nisan’ın ardından gereğini yapacağını, aksi halde milletin son sözü söyleyeceğini aktararak, “16 Nisan’da ‘Evet’le sandıklar patladığı takdirde hemen ardından parlamentoya idamla ilgili karar taslağı inşallah gelecek. Sayın Bahçeli ‘Evet’ diyor, Sayın Yıldırım aynı. Kılıçdaroğlu da geçenlerde, eğer yanlış dinlemediysem, duymadıysam o da ‘Gelirse ben de desteklerim.’ dedi. Herhalde destekler değil mi? Desteklemezse ne olur söyleyeyim, bir referandum da onun için yaparız. Demokraside bu işin sahibi kim? Millet. Onun için de millete gideriz. Burada milletin evladı şehit oldu. Bunları bizim affetme yetkimiz yok. Öyleyse parlamento kararını verecek, ondan sonra da idam çıkacak. ‘Efendim Avrupa Birliği ne der.’ George ne derse desin, Hans ne derse desin, Helga ne derse desin, benim için önemli olan Ahmet, Mehmet, Hasan, Hüseyin, Ayşe, Fatma, Hatice ne der, o önemli” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim