MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Yeni Anayasa için izlenecek süreç, PKK ve FETÖ’nün saklandığı in olan AB ile müzakereler ve CHP’nin milli iradeye karşı tutumuna dair çarpıcı açıklamalar yaptı. Bahçeli, geçtiğimiz hafta Başbakan Yıldırım ile yaptıkları zirve sonrası AK Parti’nin hazırladığı anayasa taslağını elde ettiklerini ve gerekli incelemeleri yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

Karar milli iradenin

“AK Parti’nin anayasa hazırlık metni tarafımıza resmen iletilmiştir. Parti olarak, söz konusu metin üzerindeki çalışmalarımızı çok dikkatli, çok detaylı ve kılı kırk yaran bir değerlendirmeyle yapıyoruz. KatıldığımızA ve katılmadığımız maddeleri tek tek belirliyoruz. Ardından partiler arasında kurulacak bir komisyonda üzerinde mutabık kaldığımız değişiklik önerilerini süratle ve en kısa sürede Meclis Genel Kurulu’na getirmeyi umuyor ve bunu amaçlıyoruz. Sonrası TBMM’nin ve milletimizin muazzam iradesine kalmıştır.”

Anayasa’da Cumhurbaşkanı var

Bahçeli, ayrıca kendilerine ulaşan Anayasa taslağının içerine ilişkin bilgilerde paylaştı. MHP lideri, Anayasa taslağında Cumhurbaşkanı makamının bulunduğunu dile getiren Bahçeli, “Metinde ‘cumhurbaşkanı’ geçiyor. Önümüzdeki günlerde incelemelerle ortaya çıkacak, zannederim, metni düşünen, Genel Kurula getirmek isteyenler de geniş bir açıklama kamuoyuna yapabilirler” diye konuştu.

CHP naz yapmasın

Bahçeli, başkanlık sistemini millete sormamak için türlü karalama kampanyalarına imza atan, millet yerine terör örgütlerinin savunuculuğunu üstlenen CHP’ye de çağrıda bulundu. Anayasa taslağının AK Parti ile MHP arasındaki komisyonda ele alınacağını aktaran Bahçeli, CHP’nin de sürece katkı vermesi gerektiğini söyleyerek, “Bu süreçte CHP naz etmemeli, kapris yapmamalı, geri durmamalıdır. Başbakan’a kapıları açıksa, ki öyle söylüyorlar, ‘Teklifi bir de biz görelim’ diyorlarsa, buyursunlar, kafa kafaya verelim, el ele, omuz omuza, gönül gönüle fiili açmazı giderelim, milletimizin sorunlarına beraberce eğilelim.” dedi.

AB’ye mecbur değiliz

Milli menfaatler söz konusu olduğunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a açık çek veren Bahçeli, FETÖ’cü ve PKK’lı teröristleri korumak Türkiye’yi müzakereleri durdurmakla tehdit eden Avrupa Birliği’ni eleştirdi. Erdoğan’ın “Nasıl İngiltere halka gittiyse, biz de halkımıza sorarız. Milletimiz ne derse onu yaparız” teklifini destekleyen MHP lideri, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne mecbur olmadığını, müzakereler konusunda millete söz hakkı verilmesi gerektiğini kaydederek, “Millet sözün sahibidir, müracaat halinde vereceği her karar kesin hükümdür ve herkes için bağlayıcıdır. Şayet AB süreci uzayacak, müzakereler sudan bahanelerle kesintiye uğrayıp kızağa alınacaksa, Türkiye’nin milli onurunu savunmak, her vatanseverin görevi olmalıdır” şeklinde konuştu.

Biz bize yeteriz

Bahçeli, ayrıca PKK’lı teröristlere meydanlarda şov yaptıran, sözde gazeteci görünümlü casusları saraylarda ağırlayan, FETÖ’cüleri besleyen bununla da yetinmeyerek Türkiye’ye “Demokrasi” çağrısı yapan AB’yi şu sözlerle meydan okudu: “Avrupalı olmanın ibresi, köksüzlük ve kimliksizlik ise muhataplarımız rahat olsunlar, biz kurulan eğri bacaklı birlik masasında zaten oturmayız, olamayız. Avrupalı olmanın yolu Kandil’e çıkıyor, canilerle kesişiyor, Türk düşmanlığında sabitleniyorsa, diyeceğim odur ki kimseye ihtiyacımız olmayacağından biz bize yeteriz.”

Editör: TE Bilisim