Başbakan Binali Yıldırım, Ankara’daki Başyazıcıoğlu Camii’nde kıldığı cuma namazının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Türk Ordusu’nu işgalci güç sayarak haddini aşan kukla Irak Başbakanı İbadi ve FETÖ ile mücadeleyi sulandırmaya çalışan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için sert mesajlar verdi.

İnsanlık adına oradayız

ABD ve İran gayriresmi manda temsilcisi İbadi’nin “Türkiye’den Irak’a asker göndermesini talep etmedik. Türk askeri orada kendini piknikte zannetmesin” sözlerine cevap veren Yıldırım, Türk askerinin bölgeyi terörden arındırmaya çalıştığını ifade ederek, “Türk Askeri Irak’ta DEAŞ ile mücadele yapıyor. Bu mücadeleyi, Suriye’de, Irak’ta yapan sadece biz değiliz. Tüm ülkeler yapıyor. Birleşmiş Milletler yapıyor, koalisyon güçleri yapıyor, Amerika, Rusya, hep bütün 60 küsur ülkeden oradan mücadele eden var. Irak’la ne fiziki ne gönül bağı olan, olmayan bir çok ülkenin orada uzmanı, askeri var, mücadeleyi insanlık adına sürdürüyor” diye konuştu.

Terörle savaşın

İbadi ve Irak Meclisi’nin Türkiye’ye düşmanlık etmek yerine terör konfederasyonuna dönen ülke için çözüm üretmesi gerektiğini belirten Başbakan, “Bizim Irak’ın toprağıyla toprak bütünlüğüyle veya Irak’a hasmane, düşmanca bir tutumumuz yok. Bölgenin huzur bulması için çatışmaların önlenmesi için sorumluluk taşıyoruz. Bağdat hükümeti, buna takılacağına yıllardır bağrında beslediği ve Türkiye’nin canını yakan terör örgütüne karşı yapacağı bir şey varsa onu yapsın, önce onu yapsın sonra konuşsun” ifadelerini kullandı.

Mücadeleyi sulandırıyor

Yıldırım, devlet kademelerine sızan FETÖ’cü alçakların tasfiye için çıkarılan KHK’ların “Mağdurlar ordusu” doğurduğu yönünde söylemlerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, alçak örgütle mücadeleyi sulandırdığını ifade etti. Başbakan, darbecilerin savunulacak hiçbir tarafının olmadığını dile getirerek, “Şimdi ne yazık ki ana muhalefet partisi başkanı, 15 Temmuz’u bıraktı, sanki 15 Temmuz olmamış, millet mağdur olmamış, şehitler olmamış, gazilerimiz yaralanmamış, bedel ödememiş, bir mağdur edebiyatıdır gidiyor” dedi ve sözlerini şöyle tamamladı:

Millete zulüm ediyor

“Bırak kardeşim, milletin mağduriyeti mi önemli, yoksa darbecilerin mağduriyeti mi önemli? Bir şeye karar vermeniz lazım. Onun için hiç kimse çağın vebası bu terör örgütünün yaptıklarını sulandırmaya kalkmasın. Bunlar, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın başına beladır. Bunlara öyle veya böyle destek anlamına gelecek her türlü faaliyet, her türlü açıklama bu millete zulümdür, bu millete yapılacak en büyük haksızlıktır.”

“Mini anayasayı görüşeceğiz”

Başbakan, ayrıca Mini Anayasa Paketi görüşmelerindeki son durumu aktardı. Yıldırım,  çalışmaların önemli bir noktaya geldiğini ve artık sonuçlanması gerektiğini belirterek, “Şimdi parti genel başkanları kaldı. Önümüzdeki günlerde bu konuyu bir sonuca bağlamak için gerek CHP gerekse Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanlarıyla bir görüşme yapacağız. Henüz daha temas kurmadık ama böyle bir düşüncemiz var. En azından bir adım atmış olalım. Bu kadar emeğin, bu kadar çalışmanın heba olmasının önüne geçelim” dedi.

Editör: TE Bilisim