İzmir’de, terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği gerekçesiyle 35 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan casus papaz Brunson’un avukatı İsmail Cem Halavurt’un, ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması için kısa süre önce İzmir 2. Ceza Mahkemesi’ne mahkemeye yaptığı itiraz üçüncü kez reddedilmişti.

Halavurt’un müvekkili hakkındaki “ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı” kararına ilişkin İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesine yaptığı itirazın reddedilmesinin ardından, kararı itiraz yönünden bir üst mahkeme olarak İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi de inceledi. Mahkeme, Brunson’ın avukatının taleplerini reddederek, sanığın “ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı”nın devamı yönünde karar vermişti.

AYM’YE BAŞVURACAKLAR

Ağır ceza mahkemelerince rahip Brunson ile ilgili itirazların reddedilmesi üzerine avukat İsmail Cem Halavurt, yeni süreç başlatmak üzere harekete geçti. Halavurt, yerel mahkeme süreçlerinin tamamlanmasından sonra 1 ay içinde AYM’ye bireysel başvuruda bulunacaklarını açıkladı.

TRUMP’TAN YENİ BRUNSON AÇIKLAMASI

Beyaz Saray’da Evangelist liderleri ve eşlerini akşam yemeğinde ağırlayan ABD Başkanı Donald Trump, casus papaz Brunson hakkında açıklamada bulundu. Trump, “Rahip Brunson’ın serbest kalması için savaşıyoruz” ifadesini kullandı.

ABD’li rahip Andrew Brunson, 9 Aralık 2016 tarihinde, terör örgütü adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla tutuklanmıştı. Mahkeme heyeti, 25 Temmuz 2018’de tutukluluğunu ev hapsine çevirmişti. Öte yandan sanık Andrew Brunson hakkında yurt dışına “çıkış yasağı” da getirilmişti.

ABD Başkanı Trump’tan Brunson açıklamasıDünya

Editör: TE Bilisim