MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Tarsus Belediyesi’nin Tozkoparan Zahit Mahallesi’ndeki toplu konut temel atma töreninde Meral Akşener ve Zillet İttifakı’nı yerden yere vurdu.

Zillet İttifakı’nın ortakları ve Meral Akşener’in FETÖ’nün Türkiye’yi işgale kalkıştığı 15 Temmuz’daki tutumuna atıfta bulunan MHP’li Mevlüt Karakaya, “Bugün Cumhur İttifakı karşısında zillet ittifakını oluşturan, o gün MHP’yi ele geçirmeye çalışanlar, bugün zillet ittifakıyla karşımıza dikilenler, hani ‘Cumhurbaşkanlığı’na 10 binlerle yürüyeceğim’ diye efelenenler o gece neredeydiler? Neden sessiz kaldılar?” diye sordu.

Karakaya, şu ifadeleri kullandı:

“Cumhur İttifakı, iki partinin, öylesine bir araya gelerek yaptıkları bir ittifak değil. Bu ittifakın temeli, 15 Temmuz gecesine dayanır. Bu ittifakı, Türk Milleti yaptı. Onun için bu ittifak öyle bazılarının dediği gibi kolay kolay bozulacak bir ittifak değil. Bugün, 15 Temmuz’da işgal girişiminde olanlar, başarılı olmuş olsalardı biz neyin belediyesini, seçimini, ittifakını görüşecektik O gün Türk Milleti kendi kaderine kendisi el koydu ve 7 Ağustos 2016’da İstanbul Yenikapı’da yerli ve milli bir ruhun tescilini yaptı. Cumhur İttifakı, o gece Türk Milleti’nin karar ve görev verdiği bir ittifaktır. O geceyi yine hatırlayalım. Bugün Cumhur İttifakı’na karşı olanlar, hani kıpır kıpır yerlerinde duramayıp da her şey için yürüyenler o gece darbeye karşı yürümeyenler, neredeydiler? Neden sessiz kaldılar, neyi beklediler? Yine bugün Cumhur İttifakı karşısında zillet ittifakını oluşturan, o gün MHP’yi ele geçirmeye çalışanlar, bugün zillet ittifakıyla karşımıza dikilenler, hani ‘Cumhurbaşkanlığı’na 10 binlerle yürüyeceğim’ diye efelenenler o gece neredeydiler? Neden sessiz kaldılar? Cumhur İttifakı öylesine basit bir ittifak değil. Cumhur İttifakı gerçekten bu ülkenin geleceği, bekasıyla ilgili oluşturulmuş ve Türk Milleti tarafından verilen kutsal bir görevin ittifakıdır.”

Editör: TE Bilisim