15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde 5 milyon vatan kahramanına hitap ettikten sonra, FETÖ’cü teröristlerin bombaladığı Gazi Meclis’in yolunu tutan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, tarihi mesajlar verdi, Türkiye üzerinde hesapları olanlara yine meydan okudu. Erdoğan, 15 Temmuz’un Türkiye’nin güçlü olması gerektiği gerçeğini bir kez daha ortaya koyduğunu belirtirken, Türkiye üzerinde olan emperyalistlerin pusuda beklediklerini, hazırlıklar yaptıklarını ifade ederek, “Eğer güçlü değilsek bize bir tek gün yaşama hakkı vermeyecek o kadar düşman pusuda bekliyor ki isimlerini tek tek saymaya kalksak çok ciddi uluslararası krizle karşılaşırız. İsimlerini söylemiyoruz ama hepsini de biliyoruz” dedi ve şu meydan okumayı yeniden tekrarladı:

“Başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz. Bayrağımızı indiremeyeceksiniz. Vatanımızı parçalayamayacaksınız. Devletimizi yıkamayacaksınız. Ezanlarımızı susturamayacaksınız.

Ülkemize diz çöktüremeyeceksiniz. Halkımıza boyunduruk vuramayacaksınız. Bizi yolumuzdan geri döndüremeyeceksiniz.”

Amacın ne Kılıçdaroğlu?

Erdoğan, TBMM’deki 15 Temmuz oturumunda FETÖ’yü kollamak için hala “Kontrollü darbe” masalına devam eden Kılıçdaroğlu’na fena çattı. Kılıçdaroğlu’nun vurdumduymazlık içerisinde olduğunu belirten Erdoğan, FETÖ ile iş tutanların asla affedilmeyeceğini aktararak, “Konuşurken de hala bu olayı, ‘kontrollü darbe’ olarak ifade ediyor. Kimseyi aldatmayalım, bu olaya kontrollü darbe demek, gerçekten bir nasipsizliktir. Bu olaya ‘kontrollü darbe’ demek, nasipsizliğin ötesinde vurdumduymazlıktır. Siz, bu milleti ne zannediyorsunuz, nasıl buna kontrollü darbe dersiniz? Siz, yoksa bu sürecin hala böyle devam etmesini mi istiyorsunuz?”

Editör: TE Bilisim