2010’da Deniz Baykal’a FETÖ’nün kurduğu kaset kumpası sonrası CHP’de genel başkanlık koltuğuna oturan Kemal Kılıçdaroğlu, o gün bugündür girdiği bütün seçimleri kaybederken; sandık başarısızlığı ve sık sık yaptığı gaflar ile insanların hafızalarına kazındı. Yürüyen merdivenlere ters binerek, yukarı çıkan basamaklardan aşağı inmeye çalışan Kılıçdaroğlu, ‘Güneydoğu’nun incisi’ diyerek Mersin’in Akdeniz Bölgesi’nde olduğunu bilmediğini gösterdi.

“TABİİ Kİ TERÖRE YARDIM EDİYORUM”

Gafları ve iftiraları ile her daim zirvede olan Kılıçdaroğlu, “Hiç kimse Gazi Mustafa Kemal’in şu sözünü unutmasın” dedi, söylerken kendisi unuttu. Kılıçdaroğlu, “Erdoğan gibi söz verip sözünün arkasında duran bir insan değiliz” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ı İstiklâl Marşı’nı bilmemek ile suçlayarak, millî marştan ilk satırları okurken, “Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzden alçak” diyen Kılıçdaroğlu, mısranın doğrusunun ‘alçak’ değil, ‘alsancak’ olduğunu hatırlayamadı. Yine Kılıçdaroğlu, “Hiçbir Allah’ın kulu çıkıp da ‘7 Haziran sonrası CHP iyi bir politika izledi’ diyemez; eğer vicdanı var ise” diyerek, kötü siyaset yaptıklarını itiraf etti.

Seçim sistemi için çözüm önerisi açıklarken, ‘Baraj kalksın’ diyen Kılıçdaroğlu, “İkinci başlık var mı” sorusuna “Şu an aklıma gelmiyor. Pek çok başlık vardı” dedi. 2014’te cumhurbaşkanı adayı yaptıkları Ekmeleddin İhsanoğlu için “Sayın Ekmeloğlu” diyen Kılıçdaroğlu, ‘Terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptığını’ da kendi ağzından açıkladı. Bay Kemal, 23 Nisan’la 29 Ekim’i de karıştırdı.

Editör: TE Bilisim