Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Oda ve Borsa Başkanları ile İstişare Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan, “Hiç şüpheniz olmasın, 15 Temmuz bu milleti bayraksız, vatansız, devletsiz, bırakma girişimidir çünkü bu girişimde bulunan ihanet şebekesinin ne millet diye ne bayrak diye ne vatan diye ne devlet diye bir derdi yoktur. Onlar sözüm ona kendilerini dünya vatandaşı sayıyorlar.” şeklinde konuştu.

“ŞEHADETLE BİR BAŞKA GÜZELLEŞMİŞ”

Erdoğan, geçtiğimiz gece TOBB’un hastanesinde 19 gündür yaralı olan ancak şehit düşen Oğuzhan Yaşar’ın ailesini ziyaret ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

“23 yaşında 1.95 boyunda bir fidan, dünya güzeli bir fidan. Şehadetle bir başka güzelleşmiş. Morgda da cemalini bir göreyim istedim. İndim bir de cemalini izledim. 23 yaşında, sol gözünden aldığı şarapnel parçası ile beyni parçalanıyor ve o şekilde şehadet şerbetini içerek Rabbime yürüyor. Bu gençleri bu yola sevk eden nedir? Allah’a olan kulluk, şehadete olan aşk, bu vatan, bu millet, bu bayrak için yürüyüştür. Askerden yeni geldi, Erzurum’un Şenkaya ilçesinden bir gencimiz, dalyan gibi maşallah. Baba, dedeler, hiçbirisinde de gözyaşı yok. Bende var, onlarda yok. Onlar hâlâ nasihat ediyorlar bize. Bir evladı kalmış, Kadir’i, ‘O da bu yola adanmıştır Cumhurbaşkanım.’ diyor. Bu, dikkat edin, Şenkaya’da 20 tane, devletin de verdiği imkanlarla hayvan besleyen emekli bir ailenin evladıydı. Yarın defnedecekler. Rabbim şehadet makamında sevgili Peygamberimize komşu eylesin.”

“TÜM BAĞLANTILARINI KESMEKTE KARARLIYIZ”

Fetullahçı Terör Örgütü ihanet şebekesinin, 17-25 Aralık ile adliye ve emniyet başta olmak üzere bürokrasideki gücünü kırma yönünde ciddi adımlar atıldığına, bunun devam edeceğine dikkati çeken Erdoğan, şöyle konuştu:

“Şu anda yakalananlar, buz dağının görünen yüzü, diğerleriyle ilgili çalışmalar sürüyor. Şüphesiz bu örgütün bir de iş dünyası ayağı var. En güçlü oldukları yer belki de orası. Çünkü kuraldır, finansı olmayan hiçbir proje başarıya ulaşamaz. Bu eli kanlı örgütün iş dünyası içindeki tüm bağlantılarını, tüm düzenini, tüm akarlarını tamamen kesmekte kararlıyız.

Kimsenin gözünün yaşına bakacak durumumuz yok, acırsanız acınacak hale gelirsiniz. Biz bunlara hep ne yazık ki ‘bunlar eğitimle uğraşıyorlar, bunlar şöyledir, böyledir…’ Bu anlayışla yaklaştık ve destekler verdik. Dün de söyledim din şurasında; ‘Rabbim’den ben de af diliyorum, milletimden özür diliyorum’ dedim. Çünkü burada hata yapmışız. Olaya biz tabii samimiyetle baktık ama ne yazık ki karşımızdakilerden bunu görmedik.”

“ÜST AKIL DEĞİL, O KADAR KAFASI ÇALIŞMAZ”

FETÖ’ye mensup kişilerin “hain” olduğunu vurgulayan Erdoğan, bu yapının dünyanın her köşesinde kendi ülkesini ve milletini karalamak için çalıştığını bildirdi. Erdoğan, bu adamların maşa olduğunun altını çizerek, “Çünkü yaptıkları işlerin kahir ekseriyeti kendilerinden ziyade başka birilerine, her zaman söylüyorum, ‘üst akla hizmet etmeye yöneliktir’. Yoksa o Pensilvanya’daki üst akıl değil, o kadar kafası çalışmaz. Üst akıl başka, ne demek istediğimi herhalde anlıyorsunuz.” diye konuştu.

Yaşananlardan ders almadıkları gibi hala “şu günü bekleyin, bu günü bekleyin” şeklindeki hezeyanlarıyla kendi taraftarlarına moral vermeye, milleti tehdit etmeye çalıştıklarına dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

“Şimdi de ’14 Ağustos’u bekleyin’ diyorlar. Biz namert değiliz, biz mertiz mert. Biz, seferle emrolunduk zaferle değil. Zafer, hakimler hakimi olan Allah’a aittir. Biz şu anda seferdeyiz. Alçaklık bir karakter meselesidir. Zaman ve mekan sınırı taşımaz. Şahsiyetiniz kirlenmişse günün 24 saati, yılın 365 günü ihanetinizi dışa vurabilirsiniz.”

“FETÖ’NÜN GÜNAH GALERİSİ DİYE BİR KİTAP YAYINLAYIN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yazdığı kitaplarla ilgili, “Sözde kitaplar yazıyormuş, sözde eserleri varmış, artık ne tür intihaller yapıldığını bilemem ama çok intihaller olduğu belli. Diyanet İşleri Başkanımıza da bir ara söyledim. ‘Bunun sözde eserlerini Din İşleri Yüksek Kurulumuza verin de bunları şöyle A’da Z’ye incelesinler, inceletsinler. Bu kitapların içerisinde, birçok bizim dinimizle bağdaşmayan ifadeler var. Ve ondan sonra da FETÖ’nün Günah Galerisi diye bir kitabı siz yayınlayın.’ Ve burada bütün gerçekleri ortaya serilsin.” ifadelerini kullandı.

“KILIÇDAROĞLU’NUN DA ORADA OLMASINI İSTİYORUM”

Pazar günü İstanbul Yenikapı Meydanı’nda Cumhurbaşkanlığı olarak “Demokrasi ve Şehitler Mitingi” düzenleyeceklerini anımsatan Erdoğan, parti şu bu ayrımı yapmaksızın mitinge bütün milletin davetli olduğunu ifade etti.

Erdoğan, şu ana kadar MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bu davete icabeti haberini aldıklarını, kendisine teşekkürlerini ileterek, “Ben tabii aslında Sayın Kılıçdaroğlu’nun da orada olmasını istiyorum. Onlar da bir heyetle katılacaklarını şu anda açıklamış durumdalar. Öyle zannediyorum ki durumu tekrar gözden geçirir ve onlar da pazar günü Yenikapı’da olma kararını verirler.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz hala 50’li yılların yasalarıyla bu ülkeyi idare edemeyiz, darbe yasalarıyla bu ülkeyi idare edemeyiz.” dedi.

Editör: TE Bilisim