MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisini Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Bahçeli, 237 vatandaşın katili FETÖ’nün terörist başı Gülen’i iadesine ilişkin olarak ABD’ye çağrıda bulundu.

Darbe karşıtlığını kanıtlasınlar

ABD’nin darbe girişimine karşı durduğunu göstermek için elinde bir fırsat bulunduğunun tespitini yapan Bahçeli, “Eğer ABD, 15 Temmuz FETÖ melanetini kayıtsız ve şartsız lanetliyor ve karşısında duruyorsa, o zaman kendisini Mehdi sanan meczup teröristi derhal ülkemize iade eder ve insanlık değerlerine bağlı olduğunu kanıtlar” dedi.

Delil tüm Türkiye’dir

ABD’nin iade talebine karşılık olarak “kanıt istiyoruz” açıklamalarına da tepki gösteren Bahçeli, ABD Genelkurmay Başkanı’nın  Gölbaşını ziyaret ederek delileri gözleriyle idrak edebileceğinin altını çizerek, şunları söyledi:  “Delil, 15 Temmuz gecesi tüm Türkiye’dir. Delil, darbeci teröristlerin rezil ifadeleridir. Delil, seri halinde ceplerde taşınan bir dolarlardır. Delil, inlerinden çıkan haşhaşilerin infaz seferleri, cinayet uçuşlarıdır. ABD Genelkurmay Başkanı gelmişken, TBMM’ye yaptığı ziyaret gibi, zahmet edip Gölbaşı’ndaki Polis Özel Hareket Daire Başkanlığına giderse yıkımdaki parmak izlerini, havadan bomba fırlatan katillerin eşkallerini mutlaka hissedecek ve idrak edecektir.”

Suçsuzlar ayıklansın

KHK ile FETÖ’cü askerlerin ordudan, memurların da kamudan ihraç edilmesinin önemli olduğunu belirten Bahçeli, ancak FETÖ’yle bağ ve bağlantısı olmayan subay, astsubay ve uzman erbaşlar ile kamu görevlilerinin aynı kategoride değerlendirilmesinin sakıncalı olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilisim