MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin bir badire ve tuzağı daha aştığını açıkladı. Ankara’da konuşan Bahçeli, döviz kurları üzerinden baskı kurulduğunu anlatarak, “Gerek yeni ekonomik program gerekse de hükümet politikaları, alınan diğer önlemler ‘kalıcı, kararlı ve kapsayıcı’ şekilde uygulandıkça iyileşme ve beklenen bahar havası çok uzak olmayacaktır” ifadesini kullandı.

Kızılcahamam’daki MHP Merkez Yönetim Kurulu ve TBMM Grubu ortak toplantısının kapanış oturumu sonrası açıklamalarda bulunan Bahçeli, önümüzdeki süreçte makûs talihimizi alt edeceğimizi belirterek, “Türkiye’nin üzerinde tam 2 yıldır her türlü numarayı çevirdiler. Başında sınırlarla oynayan, terör örgütlerini teşvik eden sözde müttefiklerin sanal haritalar heveslerini kursaklarında bırakmak için yeni hükümet sisteminin yasamayla uyumlu, dengeli hareketi elzem ihtiyaçtır” şeklinde konuştu

“BİZ, CHP GİBİ OLAMAYIZ”

Af talebi ile ilgili de Bahçeli, “Şartlı ceza indirimi teklifimiz ile bize bağlanan ümitleri heba etmeyeceğiz. Türkiye, tutuklu ve hükümlü sayısı itibariyle Avrupa’da ilk sıradadır. Bu tablo kaygı vericidir. İç barışa katkı sunmak, toplumsal kucaklaşmayı sağlamlaştırmak, cezaevlerinde birikmeleri sadeleştirmek, FETÖ’nün savcılarının tahribatını gidermektir” diye konuştu. Cumhurun ittifak tercihine sadakat göstereceklerine dikkat çeken Bahçeli, “Millet ne diyor, biz ona bakarız. ‘Millî beka’ önemlidir, ülke güvenliği hayatidir. Terörle sonuç alamayanlar, Gezi’yle istediklerini bulamayanlar, darbe girişimiyle amacına ulaşamayanlar, ekonomik vurgunla da beklediğine sahip olamamıştır. Biz bu vatandan, bu bayraktan asla; ama asla ödün vermeyeceğiz. Türkiye’yi yiğitçe destekleyeceğiz” diyerek, ‘kendilerinin CHP gibi olmayacağının’ altını çizdi. Bahçeli, “Türkiye kaybederse, hepimiz kaybederiz” dedi.

VİZYON BELGESİ ‘RESTORE’ EDİLDİ

MHP’de yerel seçim için aday isimlere yönelik tavsiye kitapçığı hazırlandı. ‘Vizyon belgesi’ olarak dağıtılan el kitapçığında, “Kapalı alanda sigara içmeyin, yasemin çayı için, hayal kurun, hediye dağıtın, orta sınıf araç kullanın, beyaz gömlek giyin, sosyal medyayı kullanın, tıraşsız toplum önüne çıkmayın, tutulamayacak vaatler vermeyin, seçmenle asla tartışmayın, koyu renk gömlek giymeyin, reklam olmayın, haber olun” talimatları yer aldı. ‘Üretken belediyecilik’ başlığı altında toplanan tavsiyeler, Kızılcahamam’da milletvekilleri ve teşkilat yöneticilerine dağıtıldı. Cumhur İttifakı’na sadakat gösteren MHP’de adaylara, “İktidarı eleştirirken, hakaret etmeyin, ölçüyü kaçırmayın” vurgusu yapılması dikkat çekti.

Editör: TE Bilisim