CHP’nin Mart 2019’daki ‘yerel seçim adayları’ şekillendi.

Buna göre; Mahmut Tanal’ın Sultanbeyli’den, Sezgin Tanrıkulu’nun Esenyurt’tan, Mehmet Bekaroğlu’nun Ümraniye’den ve Berhan Şimşek’in de Bağcılar’dan aday gösterileceği öğrenildi.

Bölücü terör örgütü PKK’nın paçavraları için “Özgürlüğün sembolü” diyen CHP’nin Sultanbeyli adayı Tanal, Kandil’in partisi HDP’nin organize ettiği her türlü kaos ve karışıklıkta ön sırada yer alıyor. Tanal, polislerin provokatif eylemleri bastırmasını engellemek için TOMA üzerine çıkarak halkı tahrik etmeye çalışmıştı.

Sık sık terörist cenazelerine katılmasıyla bilinen Esenyurt adayı Tanrıkulu ise terörist elebaşı Abdullah Öcalan’ın avukatı olmasıyla da biliniyor. Tanrıkulu, PKK’nın Suriye’deki siyasi uzantısı PYD için ‘Terör örgütü değil’ derken, Tanal da nerede bir FETÖ’yü savunan eylem olsa herkesten önce koşuyordu.

TERÖR İLE KOL KOLA

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı öldüren DHKP-C’nin teröristlerini savunan Tanal ve Tanrıkulu, Çağlayan Adliyesi’ndeki radikallerin siyasi misyonu olarak Meclis’te görev yapıyor.

CHP’nin Ümraniye adayı Mehmet Bekaroğlu da ne Tanal’dan ne de Tanrıkulu’ndan aşağı kalmadı. Bekaroğlu, şahsi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Kandil’in sözde terörist elebaşlarını savunarak, AK Parti’yi milletin birliği, bütünlüğü ve kardeşliğine PKK’dan daha çok zarar vermekle itham etmişti. Bekaroğlu ihanet gibi paylaşımında “PKK daha iyi” derken, Türkiye’yi ‘eli kanlı’ olarak göstermişti.

Son olarak Berhan Şimşek de 2010’da “şiddet çağrısı” yaparak, halkı tahrik ve kışkırtmaktan tepki çekmişti.

Ayrıca CHP 147 adayını belirlemişti.

Editör: TE Bilisim