Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında canlı yayında yaşadıklarıyla dikkatleri çeken FETÖ’cü Kerim Balcı, İngiltere’de görüntülendi. Londra’da bir meydanda görüntülenen Balcı, yanına gelen Türk gençlerin soruları karşısında panikledi. Siz şok geçiren değil misiniz?’

İngiliz Parlamentosu’nda katıldığı etkinlik sırasında dışarıda görüntülen FETÖ’cü Kerim Balcı’ya, Türk vatandaşlar ‘Siz darbe gecesi şok geçiren değil misiniz?’ sorusunu yöneltti. Balcı’nın gelen tepkiler karşısında şaşkınlık yaşadığı görüldü.

Vatandaşların “Size çok yazık, buralarda sürünün” diyerek tepki gösterdiği firari Balcı, sıkışınca mekânı terk etmek zorunda kaldı. FETÖ’nün İngiltere’deki lobi dernekleri arasında yer alan “Turkey Institute” tarafından düzenlenen panelde yine firari FETÖ’cülerden Tarık Toros’un konuşmacı olduğu öğrenildi.

“Darbeye direnmeyin” çağrısı yapmıştı

15 Temmuz darbe girişimi gecesi internet üzerinden canlı yayın yapan STV eski muhabiri Şemsettin Efe ve Zaman Gazetesi eski yazarı Kerim Balcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halkı darbeye karşı çıkmaya çağıran konuşmasını duyunca çok şaşırmıştı. Kerim Balcı, Erdoğan’ın halkı sokağa davet ettiğini öğrendikten sonra, “Bu bizzat Cumhurbaşkanlığı’nın sitesinden falan gelen bir şey mi?” diye sormuştu. Bunun üzerine bir süre sessiz kalan Balcı ardından Erdoğan’ın halkı sokağa çağırmasının vahim hata olduğunu söylemişti.

“Darbecilerle pazarlık yapılsın” demişti

Balcı, “Bizim halkımız bırakın G3 kurşununa karşı durmayı, yerde yatmayı bilmez. Askerliklerini ücretli yaptılar” demişti.

Erdoğan’ın direnmek yerine cuntacı askerler ile “pazarlık” yapması gerektiğini vurgulayan Balcı, “Cumhurbaşkanı’nın söylemlerinin ve söylediklerini herhangi bir bağlayıcılığı yoktur. Zaten akli melekelerinin koruyacak bir durumda olduğunu zannetmiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilisim