Senegal Eğitim Bakanı Serigne Mbaye Thiam, işgalci terör örgütü FETÖ’nün okullarını devralan Türkiye Maarif Vakfı’na methiyeler dizdi. Türkiye’nin eğitim konusunda deneyimlerinden faydanlanmak istediklerini aktaran Bakan Thiam,“TMV okullarının başarılarını gittikçe artıracağına inanıyoruz.” diye konuştu.

TMV’nin başka okul açmak istemesi durumunda bakanlık olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını belirten Thiam, “TMV okullarının Senegal’de eğitimin kalitesini artıracağına inanıyoruz. Vakfın Senegal’de olmasından memnunuz.” ifadesini kullandı.

“TÜRK FİRMALARI SENEGAL’DE BİRÇOK YATIRIM YAPTI”

Türkiye ile Senegal arasındaki ilişkilerin özellikle de ekonomik yatırımlar noktasında mükemmel düzeyde olduğunun altını çizen Thiam, “Türk firmaları Senegal’de birçok yatırım yaptı. Çok sayıda Senegalli yatırımcı da Türkiye ile ticari ilişkilere girişti. Senegal’de yaşayan Türk sayısı arttı.” değerlendirmesinde bulundu.

Eğitim Bakanı Thiam, iki ülke halkı ve lideri arasındaki güvenin neticesinde ilişkilerin bu aşamada olduğunu vurgulayarak “Bize düşen iki ülke arasındaki ilişkileri daha da sağlamlaştırmak.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim