Batuhan Gülşah/Atina

Söz konusu haberlerde terör örgü kaynak gösterilirken Zeytin Dalı Harekatı başladığından beri bugüne kadar 200’e yakın PKK’lının öldürüldüğü yalanı servis edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri ise, operasyonda 1700 teröristin öldürüldüğünü açıklamıştı.

Aynı haberlerde Türk askerinin 94 sivili öldürdüğü yalanı yayılırken, Türkiye’nin kimyasal silah kullandığı yönündeki iftiralar sürekli olarak gündeme getiriliyor.

Bunun yanı sıra yine terör örgütünün kaynak gösterildiği haberlerde 32 Türk askerinin çatışmalarda öldüğü yazıldı.

Zeytin Dalı Harekâtı süresince medya kurumları üzerine yaşananlar ders niteliğinde. Terör örgütü PKK ve yandaşlarının özellikle sosyal medyada yürüttüğü algı operasyonları başta Yunanistan olmak üzere Avrupa basını tarafından da yayılmaya başladı.

Uzmanlar terör örgütünün başlattığı ve Avrupa basınının yaydığı yalan haberlerle yürütülen algı operasyonu ile etkili bir mücadele yöntemi geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

FETÖ’CÜLER SAKIZ’A SIĞINDI

Diğer yandan, FETÖ üyeleri yurtdışına kaçmaya devam ediyor.

Yunan kaynakları, 17 Türk vatandaşının dün Yunanistan’ın Sakız adasına ulaşarak siyasi sığınma talep ettiklerini duyurdu. Söz konusu 17 kişinin 4 çocuk hariç 13’ünün kamu çalışanları olduğu bilgisi de paylaşıldı.

Türkiye’nin komşusu olması ve Avrupa Birliği üyeliği nedeniyle Yunanistan, FETÖ üyelerinin sıklıkla tercih ettikleri bir yer. Kathimerini gazetesine göre, 15 Temmuz 2016’daki başarısız darbe girişiminin ardından 1800’den fazla Türkiye vatandaşı Yunanistan’dan iltica talebinde bulundu. Bunlar arasında bulunan ve darbeye katıldığı belirtilen 8 askerin Türkiye’ye iade edilmemesi Atina-Ankara arasındaki ilişkileri germişti.

Editör: TE Bilisim