Fazıl Say / Diriliş Postası

Fetullahçı terör örgütünün düzmece Man Adası belgelerini elinde sallayan, ancak söz konusu belgeler partisi CHP tarafından bile yalanlanan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iftirasıyla ilgili olarak dün 5. Kez tazminat ödemeye mahkum edildi. Buna göre Kılıçdaroğlu, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarına ödeyeceği tazminat miktarı bir milyon 18 bin lirayı buldu.

Bundan önceki ödemelerini Burhaniye’de 300 bin lira değerindeki evini satarak ve dört kişiden toplam 200 bin TL borç alarak ödediği iddia edilen Kılıçdaroğlu’nun1 milyonu aşan tazminat cezasını nasıl ödeyeceği merak konusu oldu. Öyle ki Kılıçdaroğlu’nun mal beyanına göre gayrimenkulleriyle beraber toplamda 500 bin liralık bir parası var, ödemesi gereken miktar ise 1 milyon 18 bin lira.

PARALAR İŞ BANKASI’NDAN MI?

Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’nün yalanını kendine kılavuz etmesi neticesinde yediği cezayı nasıl ödeyeceği konusunda CHP kanallarından henüz bir açıklama gelmezken, CHP-İş Bankası arasındaki ilişki hala aydınlatılmayı bekleniyor. M.Kemal’e ait olan yüzde 28 oranındaki hisseye konan CHP’nin, vasiyete uygun olarak hisselere düşen geliri Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu’na vermediği, iki kurumdan CHP’ye dava açtığı belirlenmişti. Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’nin İş Bankası’ndaki M.Kemal hisselerinin hazineye devri konusundaki mutabakatının ardından AK Parti konuya ilişkin olarak çalışmalara başlamıştı.

Editör: TE Bilisim