Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulundaki eylemlere ilişkin görülen davanın sanığı eski kursiyer teğmen İ.T, karar duruşmasından önce “etkin pişmanlıktan” yaralanmak istedi.

Sanık İ.T, FETÖ’nün bilişim yapısını detaylı olarak anlattığı 12 sayfalık bir dilekçeyi Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesine sundu.

Dilekçesinde FETÖ’ye karşı yürütülen soruşturmalara katkı sağlamak amacıyla örgüte dair bildiklerini etki altında kalmadan izah etmek istediğini belirten İ.T, lise ikinci sınıfta arkadaşlarının aracılığıyla ders çalışmak için örgüt evlerine gitmeye başladığını, buralarda ders çalışmanın dışında kalan vakitlerde dini içerikli sohbetlerin yapıldığını anlattı.

Sanık İ.T, o dönem kendisini çalıştıran ve dini sohbetler yapan örgütü abisi “T” isimli kişinin Kandıra Cezaevi İnfaz Kurumunda infaz koruma memuru olarak görev yaptığını belirtti.

Üniversite sınavında beklediği puanı alamayınca astsubaylığa başvurduğunu ifade eden İ.T, askeri okul öğrenimi boyunca iki haftada bir muhabere astsubay Y.Ç. ile emekli bir askerin evinde örgüt sohbetlerine katıldığını bildirdi.

Daha sonra “M.” isimli başka bir örgüt abisiyle görüşmeye devam ettiğini aktaran İ.T, bu ismin Genelkurmay Başkanlığı karargahında Bilgi Sistemleri Astsubayı olarak görev yaptığını belirtti.

Askeri okuldan mezun olduktan sonra Ankara’ya atandığını, buradaki görevi boyunca Tuzluçayır semtinde FETÖ üyelerince kiralanan eve sohbete gittiğini ifade eden İ.T, sohbetleri düzenleyen Emin kod isimli örgüt abisinin ise Ankara Büyükşehir Belediyesinin Bilgi Evlerinde öğretmen olarak görev yaptığını açıkladı.

Bir yıl sonra Tekirdağ Çerkezköy’e tayini çıktığını, burada da Sezai kod isimli şahıs aracılığıyla örgütle irtibatını devam ettirdiğine dikkati çeken İ.T, sohbetlerde sürekli dini sömürü yapıldığını, bu nedenle örgüte himmet adı altında birkaç kez para verdiğini kabul etti.

FETÖ’nün hükümete yönelik 17/25 Aralık kumpas davalarından sonra örgüt evlerinde siyasi konuların yoğun bir şekilde konuşulduğunu aktaran İ.T, bu süreçten sonra sohbetlere eskisi kadar sık gitmediğini iddia etti.

İ.T, astsubaylıktan subaylığa geçiş yapmak için sınavlara hazırlanmaya başladığını, örgüt abisi Sezai’nin de kendisini desteklediğini, sınavda başarılı olduktan sonra subaylık eğitimi için Ankara’ya geldiğini, burada da örgütün kendisine ulaştığını kaydetti.

Örgüt abisiyle son görüşmeyi 15 Temmuz hain kalkışmasından kısa bir süre önce yaptıklarını bildiren İ.T, kendisine darbe girişimine ilişkin herhangi bir bilgi verilmediğini öne sürdü.

Örgütün “bilişim” yapısı

İtiraflarını başlıklar halinde kaleme alan İ.T, “bilişim yapılanması ve desteği” bölümünde, örgüt üyelerinin deşifre olmamak için bilgisayarlarda kullandıkları yöntemi anlattı.

Örgüt mensubu mühendisler tarafından geliştirilen yazalım sayesinde bilgisayarlarda yapılan işlemlerin tespit edilemediğine dikkati çeken İ.T, “Çerkezköy’e gittiğimde bana, 16 GB’lık işletim sistemi kurulu bir flash bellek verdiler. Bilgisayara takıldığında, şifrelenmiş sistemin sanal olarak çalıştırılması için ‘Linux işletim sistemine’ gömülü ikinci bir işletim sistemi kurulmuştu. Flash bellek, bilgisayarın sabit diskinde iz bırakmıyor. Bu sistemi birkaç defadan fazla kullanmadım. Bu sistemi kimin hazırladığını sorduğumda, ‘bilgisayar mühendisi abiler tarafından hazırlandığını’ söylediler.” ifadelerini kullandı.

Davanın 7 Şubat Çarşamba günü yapılacak duruşmasında karar çıkması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim