Muharrem İnce’nin etrafında birleşen muhaliflerin kurultay için çalışmaları devam ederken, koltuğu ilk kez bu denli sallantıya giren Kemal Kılıçdaroğlu ,kurultay talebi ile ilgili akla ziyan yorumlar yaptı. Yazar, siyaset ve devlet adamı Cahit Kayra’ya gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında konuşan CHP lideri, olağanüstü kurultay istemenin, kendisinin başkanlığını sorgulamanın doğru olmadığını ifade ederek, anlaşılması zor olan şu sözleri sarf etti:

KOLTUK DERDİ

“Allah aşkına Türkiye’nin gündemi ne? Türkiye’nin gündemine bir bakmamız lazım. İnsanlar hapishanelerde tutuluyor, yargı eliyle yargısız infazlar yapılıyor, ekonomi perişan vaziyette, insanlar geçim derdinde, birileri koltuk derdinde. Olacak şey değil. Gündem farklı bir gündem, Türkiye’nin gündemine kilitlenmemiz lazım. Milletvekili hapiste, hangi gerekçeyle hapiste olduğunu hepimiz görüyoruz. Enis Berberoğlu nasıl tutuklanıyor hepimiz biliyoruz.”

HER SEFERİNDE BAŞARDI

Muharrem İnce’yi koltuk derdine düşmekle suçlayan Kılıçdaroğlu, 2010’da FETÖ kasetiyle oturduğu CHP Genel Başkanlığı koltuğunda tamı tamına 9 seçim kaybetti. Kılıçdaroğlu, bu rekoruyla dünya siyaset tarihine geçerken, kaybettiği her seçimin ardından koltuğunu korumasını bildi. CHP lideri birde bunun yanında kendisine muhalefet eden herkesi tasfiye etmeyi başardı. Kılıçdaroğlu, eğer muhalifler cuma gününe kadar 625 imzayı toplayamazsa yine başaracak.

DÜELLOYU KİM KAZANACAK?

İnce’ci muhalifler şu ana kadar 604 imzayı topladıklarını kamuoyuna deklare ederken, imzalar için son gün 27 Temmuz. Muhaliflerin verdiği bilgiler ışığında Kılıçdaroğlu’nun gidişi için gerekli olan sadece 24 imza kaldı. Ancak CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’in “604 imzayı getirin gerekeni yapalım” sözüne rağmen muhalefetin adım atmaması kafalarda soru işareti bıraktı.

Editör: TE Bilisim