Olmayan suçun, olmayan belgelerini gösterip, daha sonra da belgeleri açıklamayacağını deklare eden CHP, söylediği yalanlara Meclis’i de alet etme çabasına girdi. Algı yönetimi yapmak için bu sefer de “Meclis Araştırma Komisyonu kurulsun” dedi. AK Parti’den gelen “Savcılığa başvur” çağrısına da CHP’den, yalanı ele veren  “Gerek yok” yanıtı geldi.  

FETÖ’nün kasetiyle CHP’nin başına geçtiği günden bu yana “Altın klozet” safsatası, “İsviçre’de 8 hesap” yalanı gibi birçok iftirayla kamuoyunun tepkisini çeken Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’nin Türkiye’ye karşı yürüttüğü kumpasa destek olmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakınlarının yurtdışına para transferi yaptığını iddia etti. FETÖ taktiğiyle Erdoğan’ı karalamaya çalışan Kılıçdaroğlu, elindeki bir tomar kâğıdı sallamak dışında, iddialarını ispatlayacak bir belge sunamadı. Kılıçdaroğlu’nun çıkışının ardından AK Parti kanadı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı avukatı “Belgeleri savcılığa ver, kamuoyunu” açıkla çağrısı yaparken CHP her iki talebi de yerine getirmedi.

Neyin komisyonu?

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, yalanlarına bir yenisini daha ekleyen Kılıçdaroğlu’nu savunmak ve kumpaslarını yürütmek için pişkin demeçler verdi. Olmayan belgeler için Meclis’te araştırma komisyonu istediklerini vurgulayan Tezcan, “Gelin TBMM’yi hareket geçirelim. Araştırma Komisyonu kuralım Meclis tek tek araştırsın” dedi.

Demagoji yaptılar

Kılıçdaroğlu ve patronlarının dışında kimsenin görmediği belgelerin gerçek olduğunu sürekli tekrarlayan Tezcan, ancak buna rağmen savcılığa gitmeyeceklerini belirterek, partisinin çark edişini şöyle paylaştı: “Sayın genel başkan suçtur veya değildir diye bir şey söylemedi. Suç ekseninde bir değerlendirme yapılmamıştır. Bu işin davası milletin divanında görülecektir. Millet bunun hesabını verecek.”

Diğer yandan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, CHP’nin ABD’deki FETÖ’nün düzmece evraklarıyla yürütülen küresel 17-25 Aralık davasına umut bağladıklarını itiraf etti. Bu sayede, Kılıçdaroğlu’nun içi boş ithamlarının nedeni de deşifre oldu.

CHP-FETÖ Araştırma Komisyonu kurulsun

CHP’nin olmayan belgeler için komisyon talebine karşın, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, ihanet şebekesini ortaya çıkaracak, CHP-FETÖ ilişkilerini araştıracak bir komisyonun kurulmasını istedi. Külünk, komisyonla CHP’nin 17-25 Aralık darbe girişimindeki rolü, 15 Temmuz işgal girişimi öncesinde alçak örgütle yaptığı işbirliği, Enis Berberoğlu’na belgeleri kimin verdiği, Baykal’ı koltuğundan eden kaset kumpası ile Kılıçdaroğlu’nun bağının ayrıntılarının çıkarılması gerektiğini belirtti.

Editör: TE Bilisim