Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, FETÖ soruşturması kapsamında hakkında dava açılan iş adamı Ahmet Mercan’ın yargılanmasına devam edildi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen iş adamı sanık Ahmet Mercan’ın oğlu Hüseyin Mercan, 2011 yılında babasının ABD’ye bir seyahat planlaması olduğunu ve kendisinin de katılmasını istediğini anlattı.

GÖMLEK MUTLULUĞU!

Geziye 8 kişi gittiklerini aktaran Mercan, şunları söyledi:

“Bunlar, Memduh Boydak, Halit Gazezoğlu, Mehmet Kıranatlıoğlu, oturma imamı Akif hoca, Mahmut Nursaçan, Cihat Kitir, babam ve ben idik. Seyahati organize edenler Memduh Boydak ve Halit Gazezoğlu idi. Pensilvanya’yı ziyaret ettik. Akşam büyük bir yemek salonuna gittik, bizden başka kimse yoktu. Bu esnada bir görevli tepsi içerisinde yemek artığı getirdi. Halit Gazezoğlu, ‘Görebiliyorsunuz hasta olduğu için bu kadar yemek yiyebiliyor’ dedi. Ben bahsettiği kişinin Gülen olduğunu anladım. Memduh Boydak, Fetullah Gülen’in yediği kaşıktan onun yemek artığını yedi, ardından Akif hoca, ardından Halit Gazezoğlu yedi.

Gazezoğlu, kaşığı bana uzattı. Ben yemeyi reddedince, birkaç kez ısrar etti, tiksindiğim için yemedim. Ertesi gün, Akif isimli sohbet hocası çok mutlu bir şekilde geldi. Gülen’in giydiği gömleği kendisine verdikleri için mutlu olduğunu öğrendik”Mahkeme, sanık Mercan’ın tahliyesine karar verdi.

Editör: TE Bilisim