Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açıklama yaptı. Uzun zamandır gündemde olan “taşeron işçi” konusunda açıklamalarda bulunan Bozdağ, taşeron işçilerle ilgili çalışmanın bütçe görüşmelerinden sonra parlamentoya geleceğini söyledi. Kılıçdaroğlu’nun partisinin grup toplantısında açıkladığı asılsız belgelerle ilgili konuşan Bozdağ, “Kılıçdaroğlu’nu onurlu bir insan gibi CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etmeye davet ediyorum.” dedi.

“Cumhurbaşkanımızın herhangi bir talimatı olmamıştır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü konuşmasında dile getirdiği “mal varlıklarını başka ülkelerine kaçırmaya çalışan iş adamları olduğu” sözüyle ilgili açıklamalarda bulunan Bozdağ, “Cumhurbaşkanımızın herhangi bir talimatı olmamıştır. Cumhurbaşkanımızın dikkat çektiği husus sadece kendi ülkesine güvenmediği için sermayesini başka yerlere aktarmak isteyenlere yönelik bir sitem olduğunu ifade etti. PKK, FETÖ, DEAŞ, DHKP-C terör örgütleri Türkiye’nin kaynaklarını da yurt içi ve yurt dışında terörü finanse etmek maksaıyla Türkiye’den elde ettikleri gelirlerini kullanmaktalar.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Cumhurbaşkanını düşürmek için terör örgütleriyle aynı hedefe koşuyorlar”

“CHP’nin yarın açıklayacağı belge, kağıt parçası, yeni bombalar nedir bilmiyorum. Kılıçdaroğlu üst üste ekranlar önünde bir iddiada bulundu. Man Adası var, 1 sterlinlik şirketler var. Cumhurbaşkanının akrabası, ailesi para transfer ettiği iddialarında bulundu. İspat olarak da dekontları gösterdi. Sayın Cumhurbaşkanımız benim ve yakınlarımın para göndermesi söz konusu değildir, siyaseti ve Cumhurbaşkanlığını ispat edersen bırakırım dedi. CHP, Cumhurbaşkanımızı Cumhurbaşkanlığından indirmek için terör örgütleri ile aynı hedefe koşma konusunda çalışma içerisinde.”

“Ne açıklayacak merakla bekliyorum”

“Kaset operasyonunu yapan FETÖ ve onlarla işbirliği içerisinde olan baronlar ve karanlık güçler, Kılıçdaroğlu’nun son kullanma tarihinin dolduğuna karar vermiş durumdalar. Bu malzemeyle daha fazla bir fayda elde edemeyeceğini gördükleri için Sayın Kılıçdaroğlu’nu bir rezillikten öbür rezilliğe iterek toplum içine çıkamaz hale getirmek istiyorlar. Yarın da başka belgeler açıklayacağını söylüyor. Ne açıklayacak ben de merakla bekliyorum. Yine hangi yalancılığını ortaya koyacak, hep beraber göreceğiz.”

Kudüs açıklaması

“Anlaşmalar ve BM’nin kararları Kudüs’ün statüsünü korumayı BM’ye de bir vazife olarak yüklemektedir ve BM’nin de bu statüyü korumak ayrı bir taahhüdü, sorumluluğudur. Türkiye, herkese bu noktada sorumluluklarını ve taahhütlerini bir kez daha hatırlatmaktadır. Bölgeyi lütfen yeni felaketlere, çatışmalara, kargaşalara sürükleyecek adımlar atmaktan kaçının. Türkiye’nin duruşu bugüne kadar bu konuda neyse bundan sonra da o olacaktır. Oldu bittilere karşı Türkiye’nin ‘evet’ demesini kimse Türkiye’den beklememelidir.”

“Türkiye’ye karşı hazırlık içinde olduklarını biliyoruz”

Suriye’de yaşanan her hadisenin Türkiye’nin ulusal güvenliği ile doğrudan ilgili olduğunu belirten Bozdağ, bölgedeki çatışmaların sona ermesine ve barış ortamının tesis edilmesine önem verildiğinin altını çizdi.

Bozdağ, “Terör örgütlerinin bu süreçte muhatap kabul edilmesini Türkiye reddetmektedir. Afrin’de PYD-YPG teröristlerinin yer aldığını, Türkiye’ye karşı hazırlık içinde olduklarını biliyoruz. Türkiye herhangi bir saldırı olasılığında karşılık vermekten tereddüt etmeyecektir. Afrin’e dönük bir adım atılıp atılmamasını bölgede yaşanacak gelişmeler tayin edecektir.” ifadelerini kullandı.

“Eli kulağında dersek yanlış olmaz”

Taşeron konusu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bozdağ, “Eli kulağında dersek yanlış olmaz. Çalışmalar tamamlanmış durumda. Bu hafta Bakanlar Kurulu’na gelmedi ama önümüzdeki Bakanlar Kurulu’na gelebilir. Bütçe görüşmelerinden sonra parlamentoya gelecek.” dedi.

Editör: TE Bilisim