ABD’nin yeni AB Büyükelçisi olması beklenen Ted Malloch, Türkiye ve ABD arasındaki krizi Amerika’nın saygın haber sitelerinden ‘worldnetdaily.com’a yazdığı makalede değerlendirdi. Malloch, Türkiye’nin “15 Temmuz’da 250 insanı öldüren tanınmış terörist Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iadesi” talebini ABD’nin ağırdan aldığını belirterek, “Eğer Türkiye, ABD’nin seçilmiş-meşru Başkanı’nı devirmeye çalışan beslemiş olsa, biz onun kellesini istemez miydik” sorusunu yöneltti.

John Bass’ın sanki iki ülke ilişkilerini yok etmek istermiş gibi davrandığını vurgulayan Malloch, şunları kaydetti: “Problem, devletin derinliklerinde gizli. Obama’ya sadık, Trump yönetimiyle hiçbir bağlantısı olmayan John Bass, ABD-Türkiye ilişkilerine son derecede ciddi hasar verdi. 70 yıllık ilişkileri yok etmek istiyor gibi gözüküyor. Erdoğan ve AK Parti’yi küçümsediği belli. Türkiye’ye uyguladığı vize kararı ile ülkeyi Yemen ve Suriye gibi terörist devletlerin yanına iterek, ticaret ve turizm gibi alanlarda onarılamaz bir yara açtı. Ancak derin devlet ve onun Bass gibi ajanları/elemanları, Trump’ın dış politikada yapmak istediği her şeyi baltalıyor.”

“FETÖ RÜŞVETLERLE ABD SİYASETİNDE YER EDİNDİ”

FETÖ elebaşısı Gülen’in ABD’de korunmasının nedenlerini de sıralayan Malloch, Gülen ve onun terörist FETÖ ağının yıllardır rüşvetlerle ABD siyasetinde yer edindiğini vurguladı. Malloch, “Hatta Clinton Vakfı’na bile bağışta bulundular. Karşılığında Pensilvanya’da korunaklı bir üs elde etti” değerlendirmesinde bulundu.

Trump’ın AB büyükelçisi adayı olan Malloch, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın sorunu çözemeyeceğini, Trump’ın devreye girmesi gerektiğini belirterek, Beyaz Saray’a şu çağrıda bulundu: “Trump, yarın acilen Erdoğan’ı arayarak yanlış durumu düzeltmeli. Kişisel olarak hemen Gülen’i iade etmeyi teklif etmeli ve onun terör ağını çökertmek için adım atmalı. Vize yasağı derhal kaldırılmalı ve Türkiye’ye müttefik olduğumuz hissettirmeli.”

Editör: TE Bilisim